«Αν αυτό ήταν πέναλτι, να παίζουμε καλύτερα μπάσκετ»

Την οργή του για τις αποφάσεις του ιάπωνα διαιτητή Νισιμούρα στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξέφρασε ο προπονητής της ηττημένης με 3-1 Κροατίας, Νίκο Κόβατς.

«Μιλάμε για σεβασμό, αλλά σεβασμός δεν υπήρχε. Δεν υπήρχε σεβασμός προς την Κροατία. Αν αυτό ήταν πέναλτι, τότε δεν χρειάζεται να παίζουμε ποδόσφαιρο πια. Ας παίξουμε μπάσκετ καλύτερα, είναι πραγματικά κρίμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκο Κόβατς, αναφερόμενος στο ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η Βραζιλία, όταν ο βραζιλιάνος επιθετικός Φρεντ έπεσε μεγαλοπρεπώς στην περιοχή επειδή τον… ακούμπησε ο αντίπαλός του

και ο ιάπωνας ρέφερε έσπευσε να καταλογίσει το πέναλτι.

«Ο διαιτητής είχε διαφορετικούς κανόνες για εμάς και διαφορετικούς για την Βραζιλία. Η διαιτησία αυτή είναι ντροπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο» προσέθεσε ο κροάτης ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Αν ξεκινάμε το Παγκόσμιο Κύπελλο με αυτόν τον τρόπο, τότε καλύτερα να τα παρατήσουμε και να πάμε σπίτι» σημείωσε ο Κόβατς, ο οποίος πάντως δήλωσε ικανοποιημένος για τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα του.

«Αφήσαμε εξαιρετικές εντυπώσεις, βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου. Είναι τιμή μου να είμαι προπονητής τους» τόνισε και προσέθεσε: «Ετσι όπως παίξαμε μπορούμε να περάσουμε στους «16″, είμαι αισιόδοξος για τα ματς με Καμερούν και Μεξικό».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα κροατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έκαναν λόγο για «κλοπή».

«Δύο χρόνια παλεύουμε γι’ αυτό και τελικά έρχεται κάποιος και μας ληστεύει» έγραψε σε δραματικό τόνο η Jutarni.

Οπως αναμενόταν, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας Λουίζ Φελίπε Σκολάρι επέμεινε πως επρόκειτο για κανονικό πέναλτι και παρά λίγο να τσακωθεί με τον κροάτη ομόλογό του που υποστήριξε πως «εκατομμύρια άνθρωποι είδαν ότι δεν ήταν πέναλτι».

«Εκατομμύρια δεν είδαν πέναλτι; Ε, ο διαιτητής το είδε!» τόνισε εκνευρισμένος ο Σκολάρι που είπε ότι «ο ρέφερι είναι πάνω από τους τηλεθεατές».

«Εγώ το είδα δέκα φορές και πιστεύω ότι είναι πέναλτι» είπε ο βραζιλιάνος προπονητής.

Λίγο νωρίτερα ο Κόβατς, μιλώντας στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, είχε επιμείνει:

«Αν κάποιος μέσα στο στάδιο είδε ότι ήταν πέναλτι ας σηκώσει το χέρι του. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ποτέ πέναλτι, είναι γελοίο. Αν συνεχίζουμε έτσι θα έχουμε 100 πέναλτι. Πιστεύω ότι 2,5 δισ. άνθρωποι είδαν το ματς στην τηλεόραση και είδαν ότι δεν ήταν πέναλτι. Ο Φρεντ είναι ένας άνθρωπος 85 κιλών, δεν μπορεί να πέσει με αυτόν τον τρόπο», σχολίασε θυμωμένος ο κροάτης ομοσπονδιακός προπονητής.

Λίνεκερ: «MVP της Βραζιλίας ο Νεϊμάρ ή ο διαιτητής»

Οι αποφάσεις του ιάπωνα διαιτητή υπέρ της γηπεδούχου Βραζιλίας δεν πέρασαν ασχολίαστες και από τους αντικειμενικούς παρατηρητές του αγώνα.

«Για τον MVP της Βραζιλίας είναι μια δύσκολη απόφαση ανάμεσα στον Νεϊμάρ και τον διαιτητή» σημείωσε με διάχυτη βρετανική ειρωνεία ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου και διακεκριμένος τηλεσχολιαστής Γκάρι Λίνεκερ.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα