αltius

Νέο περιοδικό για την κουλτούρα του Αθλητισμού και τη Φυσική Αγωγή!

Η κρίση δεν εμποδίζει τη δράση, αντίθετα μας κινητοποίησε… Είμαστε μια ομάδα «αθεράπευτα τολμηρών και γραφιάδων» από το χώρο του Αθλητισμού & της Φυσικής Αγωγής που προχωρήσαμε στην έκδοση ενός τριμηνιαίου περιοδικού με τον τίτλο, αltius!!!

Το αltius, δεν είναι επιχειρηματικό ή επαγγελματικό τόλμημα, αλλά μια …πέτρα στη λίμνη για να …ταραχθούν τα νερά. Να διακινηθούν σκέψεις, νέες ιδέες, προβληματισμοί και προτάσεις σε ριζοσπαστική,

πρωτοποριακή κατεύθυνση για τη θέση και το ρόλο του Αθλητισμού στις κοινωνικές διεργασίες της εποχής μας.

Επιχειρούμε να ιχνηλατήσουμε κρίσιμα προβλήματα του ελληνικού και του διεθνούς αθλητισμού, όπως το doping, το match fixing (τα στημένα δηλαδή), ο ρατσισμός στα σπορ, κ.α. Επιχειρούμε να προκαλέσουμε τον δημιουργικό προβληματισμό σε κάθε εμπλεκόμενο στο αθλητικό γίγνεσθαι. Στο αltius μελετούμε τα δεδομένα της πραγματικότητας κι επιδιώκουμε να ανατρέψουμε τις συμβάσεις.

Στο 1ο τεύχος, παρουσιάζουμε τις διαστάσεις της πρακτικής εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στο χώρο του αθλητισμού κι αποκαλύπτουμε ειδικότερα τι συνέβη στην περίπτωση της κολύμβησης σε ειδικό φάκελο.

Στο 1ο τεύχος, θα βρείτε ακόμη: Προβλήματα προπονητών ποδοσφαίρου αποφοίτων ΤΕΦΑΑ, «Τσιμέντα, σωλήνες, κασκόλ στο μπράτσο…», αλλά και το πώς προέκυψε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία το 1936, μια “θαυμάσια” ιδέα του Δρος Γκέμπελς!

Το αltius (με 64 σελίδες), θέλουμε να διαβαστεί από ανθρώπους του αθλητισμού, από προπονητές, αθλητές, παράγοντες, απλούς φιλάθλους, επιστήμονες, σπουδαστές, βουλευτές, δημοσιογράφους, διαφημιστές ή μαρκετίστες…από όλους!

Κεντρική διάθεση του περιοδικού από τις εκδόσεις Νήσος, Σαρρή 14, 10553 Αθήνα

τηλ./fax 210 3250058, email: [email protected]

H επίσημη παρουσίαση του περιοδικού θα γίνει τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, ώρα 7.30μμ στο χώρο ΔΡΟΜΟΣ –ιδέες, συναντήσεις, πολιτισμός, Ανδρονίκου 18& Κωνσταντινουπόλεως, Ρουφ –μετρό σταθμός Κεραμεικού, σε μια εκδήλωση ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο και προβληματιζόμενο φίλαθλο και αναγνώστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα