Αλέξη πάρε θέση για την ΕΡΤ και διώξε τους «φιφιμίδες»

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Αλέξη, κράτα το λόγο σου. Η κοινωνία είναι μαζί σου και σε στηρίζει, όπως την στήριξες και εσύ. Μην προδώσεις τους αγώνες που έδωσε λαός και κοινωνικές ομάδες για να κυβερνήσεις τη χώρα. Μια τέτοια ομάδα είναι και οι άνθρωποι της ΕΡΤ. Απολυμένοι-εργαζόμενοι, έδωσαν την ψυχή και την καρδιά τους, μαζί με αλληλέγγυους, για να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της επαναλειτουργίας του φορέα και να κάνουν πράξη το οραμά τους.

Σχεδόν 22 μήνες μετά, άρχισαν να φυτρώνουν

έστω και με καθυστέρηση οι καρποί που έσπειραν. Μόνο που οι καρποί είναι «ζούφιοι» χωρίς σοδιά. Και αυτό οφείλεται στο μνημονιακό σχέδιο νόμου 4173/2013, που εσύ ο ίδιος και η Κ.Ο. σου ομάδα είχε καταψηφίσει. Όσο και αν προσπάθησαν «φιφιμίδες» και μη, να τον ωραιοποιήσουν με διάφορα «στασίδια» τον έκαναν μασκαρά!

Εσύ ο ίδιος αγαπητέ κε πρωθυπουργέ, αγαπητέ Αλέξη, ήσουν ένας από τους χιλιάδες αγωνιστές, που συχνά, στάθηκες στο πλευρό των απολυμένων μέσα στο Ραδιομέγαρο με την παρουσία σου και αργότερα μετά την εισβολή των ΜΑΤ, στο απέναντι κτήριο της ΕΡΤόπεν, μαζί με πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι ΑΝ-ΕΛ. Αυτό το σχέδιο νόμου με αντιγραφή του 4173/2013 δεν οδηγεί πουθενά. Αναρωτιέμαι πως θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έναν μνημονιακό νόμο με όποιες αλλαγές, όταν τον είχαν καταδικάσει-καταψηφίσει.

Κύριε πρωθυπουργέ μην χάσετε τη μεγάλη ευκαιρία, για μια πραγματικά δημόσια τηλεόραση. Ο Νίκος Παππάς, στενό σας συνεργάτης και αρμόδιος για το Ραδιοτηλεοπτικό πεδίο και την ΕΡΤ, μπορεί να κάνει πολλές ανατροπές στο νόμο. Ακόμη και να εφαρμόσει πολλές διατάξεις του 1730/87 που δίνουν πραγματικές λύσεις, εάν αποφασίσει να κρατήσει τον 4173/2013, που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.

Αυτό που διαρρέουν κυβερνητικές πηγές, ότι ο νόμος καταργεί προνόμια:

Προκειμένου, να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του παρελθόντος, στη «νέα» ΕΡΤ, και «θα» υπάρξει «κατάργηση προνομίων, περικοπή της σπατάλης των μεικτών και εξωτερικών παραγωγών, καθώς και των κρυφών αμοιβών», παράλληλα με τον «ουσιαστικό οικονομικό έλεγχο των πεπραγμένων του παρελθόντος», είναι παραμύθια. Τα ίδια έλεγαν όλες οι κυβερνήσεις. Εάν ανασύρω από το αρχείο μου τα όσα έχουν πει κατά καιρούς κυβερνητικοί παράγοντες για τις παθογένειες της ΕΡΤ και τη θεραπεία τους είναι τόμοι.

Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν και γι΄αυτό προτιμήσατε την αντιγραφη του ν.4173/2013 από κάτι διαφορετικό. Κι΄όμως υπάρχουνν λύσεις. Με την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, δίνετε συνέχεια στη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ με αλλαγή του ονόματος, χωρίς εκκαθάριση από διαχειριστή, αφού ο «νέος» φορέας ΕΡΤ θεωρείται η συνέχεια της ΝΕΡΙΤ. Για όσους αγωνίστηκαν, αυτός ο τρόπος επαναλειτουργίας, ουσιαστικά και ηθικά είναι απαράδεκτος και προσβάλει τους αγώνες των απολυμένων-εργαζομένων.

Μην ξεχνάτε κε πρωθυπουργέ, ότι εάν δεν υπήρχαν οι απολυμένοι της ΕΡΤ να δίνουν τον αγώνα, και να αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, λόγω ακριβώς της διαφωνία του «μαύρου», σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, θα συνέχιζε τη διακυβέρνηση, θα είχαν εκλέξει πρόεδρο δημοκρατίας και εσείς δεν θα είχατε περάσει την πόρτα του Μαξίμου, τουλάχιστον πριν το 2016. Κύριε πρωθυπουργέ δώστε λύση στο πρόβλημα και αγνοείστε τους «φιφιμίδες».

Όσο για κάποιους που στηρίζουν η επικροτούν το σχέδιο νόμου, μάλλον είναι άσχετοι η διάβασαν άλλο νομοσχέδιο. Πιθανόν και να μπήκαν στην ΕΡΤ ως λαθρεπιβάτες η από το παράθυρο και το σχέδιο-νόμου ευνοεί την αναβαθμισή τους!!! Εμείς τους γνωρίζουμε και όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε.

The post Αλέξη πάρε θέση για την ΕΡΤ και διώξε τους «φιφιμίδες» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα