Ακυρώνει την απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές το ΣτΕ

Aκυρη και με τη βούλα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι η απόφαση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη που εκδόθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και με την οποία ουσιαστικά σταμάτησε μέρος των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Το Ανώτατο Δικαστήριο μετά από αλλεπάλληλες διασκέψεις, η τελευταία ολοκληρώθηκε σήμερα, δημοσίευσε την απόφασή τού. Σύμφωνα με το διατακτικό της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων αποφάνθηκε

ότι πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και να ακυρωθεί η απόφαση του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.

Ωστόσο, οι ανώτατοι δικαστές επικαλούμενοι παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ για το ίδιο θέμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα παράγει δεδικασμένο που δεσμεύει το δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίμαχη απόφαση, που φέρει ημερομηνία έκδοσης Αύγουστος του 2015, οι σύμβουλοι επικρατείας ανέπεμπαν στη Διοίκηση τον καθορισμό εκ νέου των όρων λειτουργίας των Ορυχείων, προκειμένου να βρεθεί ενδεδειγμένη λύση για να μην υπάρχουν μελλοντικά προβλήματα στη λειτουργία τους.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα, το ΣτΕ ακυρώνει οριστικά την απόφαση του κ. Σκουρλέτη και της Κυβέρνησης να σταματήσουν το έργο στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος υποχρεούται να σεβαστεί, επιτέλους, τη νομιμότητα, να εγκαταλείψει τις κομματικές και ιδεολογικές του αγκυλώσεις και εμμονές και να δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία των μεταλλείων».
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Ακυρώνει την απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές το ΣτΕ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα