Ακραία η μηνυτήρια αναφορά Αβραμόπουλου στην Κέζα

Ακραίους χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στη μηνυτήρια αναφορά με την οποία προσπαθεί να φιμώσει την Λώρη Κέζα, αρθρογράφο της εφημερίδας «Το Βήμα». Ούτε λίγο ούτε πολύ της αποδίδει τόσο μεγάλη επιρροή στην πολιτική ζωή ώστε να είναι καθοριστικό ένα άρθρο της για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Επίτροπος αναφέρει ότι η Κέζα «Φτάνει στο σημείο να απειλεί και να

εκβιάζει όσους θα επιλέξουν και όποιον δεχτεί να είναι υποψήφιος για τον θεσμό του Ανώτατου Άρχοντα».

Για το επίμαχο άρθρο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος λέει ότι έχει αναφορές «συκοφαντικές και υβριστικές» ότι προχωρά «σε αυθαίρετη και δόλια κεφαλαιοποίηση εντυπώσεων», ότι περιέχει «χυδαίες αναγωγές και ψευδή στοιχεία», «χυδαίους υπαινιγμούς». Ισχυρίζεται ότι «Η συντάκτρια όμως με τρόπο εξωφρενικό επιχειρεί, με αδιανόητη θρασύτητα, να κατατρομοκρατήσει, υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη» και ότι παρεμβαίνει «με χυδαιότητα και κουτσαβακιομό, φτηνών παραινέσεων και ασφαλίτικων μεθόδων».
Το άρθρο είναι γραμμένο με το περιπαικτικό και χιουμοριστικό ύφος της Λώρης Κέζα αλλά βασίζεται σε δημοσιευμένα στοιχεία.

Προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Μηνυτήρια Αναφορά

Του Δημήτρη Αβραμόπουλου του Λάμπρου, Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ

Για τη σύνταξη, δημοσίευση και ανάρτηση στον διαδικτυακό τόπο www.tovima.er κειμένου με τίτλο «Αβραμόπουλος», αντίγραφο του οποίου επισυνάπτεται στην παρούσα, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, με περιεχόμενο εξόχως υβριστικό, ψευδές, εκβιαστικό και συκοφαντικό γia το πρόσωπό μου, υπονραφόμενο από συντάκτρια με το όνομα Λώρη Κέζα.
Αθήνα, 30/01/2015

Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ,

Έχοντας υπηρετήσει επί σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως διπλωμάτης καριέρας και έχοντας διανύσει μακρά διαδρομή στα δημόσια πράγματα, ως Δήμαρχος Αθηναίων επί 8 έτη (1994-2002, με το μεγαλύτερο ποσοστό επανεκλογής, από τον πρώτο γύρο, στη Δημοτική Ιστορία), Υπουργός Τουρισμού, Υγείας, Εξωτερικών και Άμυνας, Βουλευτής με πρώτη σειρά εκλογιμότητας στην Α Περιφέρεια Αθηνών, Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη θεματική της Ασφάλειας, της Μετανάστευσης, των Εσωτερικών Υποθέσεων και της Ιθαγένειας από τον Νοέμβριο του 2014, έως και σήμερα, σεβάστηκα και σέβομαι τη διαφορετικότητα στην άποψη, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως ανοχή προς τον κιτρίνισμά και τη συκοφαντία, όταν μάλιστα οι παραβατικές πρακτικές πρόδηλα εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το συκοφαντικό, υβριστικό, ψευδές, εκβιαστικό και δυσφημιστικό κείμενο που αναρτήθηκε στον ενημερωτικό-δημοσιογραφικό ιστότοπο www.tovima.gr. με τίτλο Άβραμόπουλος1, προσβάσιμο σε απειράριθμους δυνητικούς επισκέπτες και με κατά τεκμήριο κορυφαία επισκεψιμότητα, ως ενημερωτικός-δημοσιογραφικός ιστότοπος, δεδομένης και της καθιέρωσης του τίτλου (το βήμα) επί σειρά δεκαετιών στον χώρο της ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια και στο διαδίκτυο. Το γεγονός αυτό καθιστά πρόδηλα τα πολλαπλασιαστικά αρνητικά αποτελέσματα σε βάρος μου ως και την επίταση της παραβίασης των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, για την οποία επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου και για την οποία ζητών την απόδοση ευθυνών, στο πλαίσιο διεξαγωγής της σχετικής έρευνας και πλήρωσης των δικονομικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων, με τη συνδρομή κάθε αρμόδιας ελεγκτικής αρχής, περιλαμβανομένης και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεδομένης της διάδοσης του σε βάρος μου λιβελογραφήματος, μέσω του Διαδικτύου.

Πέρα από τη χυδαιότητα των αναγωγών της συντάκτριας σε ρόλος που φωτογραφικά μου αποδίδει το υπό συζήτηση κείμενο, σε μια προσπάθεια ευθείας παρέμβασης στα Πολιτειακά πράγματα της χώρας, βρίθει ψευδών, ανυπόστατων ισχυρισμών και εκβιαστικών αναφορών, που αποσκοπούν να εμπλέξουν και να κατευθύνουν τη Δικαιοσύνη, μέσα από αφοριστικές γενικεύσεις και προκλητικές επιτιμήσεις.
Μου αποδίδει το εν λόγω κείμενο αδιαφορία για τα δημόσια οικονομικά και άφρονα διαχείριση, αφού όπως λέει εκεί που άλλες υπεύθυνες πολιτικές ηγεσίες (στον χώρο της Υγείας) έδιναν 1, εγώ “χάριζα” 5. Πέρα από το ψευδές και αβασάνιστο της αναφοράς της συντάκτριας και της ελαφρότητας με την οποία σπιλώνει, είναι αναγκαίο να στοιχειοθετήσει με όποια ελάχιστα στοιχεία, την ούτως ή άλλως ανυπόστατη αναφορά της, που σε κάθε περίπτωση είναι ψευδής και δυσφημιστική. Η αθλιότητα των “συγκριτικών αναγωγών” και δυσφημιστικών ισχυρισμών επιτείνεται με την αυθαίρετη συρραφή αριθμών, την επίκληση του ΟΟΣΑ και το εξόχως απαξιωτικό και δυσφημιστικό επιχείρημα, ότι η ενδεχόμενη αναπαραγωγή της διαχείρισής μου, θα είχε ως αποτέλεσμα- κατά την ουδαμώς προκύπτουσα ως γνωρίζουσα τον χώρο της Υγείας, των αναγκών και προτεραιοτήτων της, πολλώ δε μάλλον των οικονομικών της συντάκτρια – να οδηγηθούμε στην οικονομική κατάρρευση και την «υιοθέτηση της λίρας του Μαλάουι».

Οι συκοφαντικές και υβριστικές αναφορές συνεχίζονται, στο εν λόγω κείμενο, με τον χώρο της Άμυνας. Όπου η συντάκτρια αποδυόμενη σε αυθαίρετη και δόλια κεφαλαιοποίηση εντυπώσεων επιχειρεί να συνδέσει την Υπουργία μου “με αμαρτωλές συμβάσεις” αφήνοντας άθλια υπονοούμενα και παραθέτοντας “ψευδή στοιχεία’. Δε διστάζει να εμπλέξει τον ευαίσθητο χώρο των αμυντικών δαπανών, στον απόηχο εισαγγελικών ερευνών και εκ του ασφαλούς να επιχειρήσει τη συκοφάντηση και αμαύρωσή μου με χυδαίες αναγωγές και ψευδή στοιχεία. Παραλείπει-κάτι που είναι γνωστό σε όλους τους ασχολούμενους με τον χώρο της Άμυνας- να αναφέρει ότι καμία προμήθεια νέου οπλικού συστήματος δεν έγινε επί των ημερών μου-πολύ περισσότερο των δύο που με άθλιες αναγωγές και χυδαίους υπαινιγμούς επιχειρεί να μου αποδώσει- όπως πολλάκις έχει αναφερθεί και στη Βουλή και τους κατά περίπτωση απολογισμούς έργου, ενώ τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν αφορούσαν αναγκαία συντήρηση υλικού, που εκκρεμούσε από χρόνια. Τα σχετικά προγράμματα συντήρησης, στα οποία περιλαμβάνονται και τα δύο στα οποία αναφέρεται (ελικόπτερα ΝΗ 90 κα αντιαρματικά Kornett) ενεργοποιήθηκαν κατόπιν εισήγησης των αρμόδιων Γενικών Επιτελείων, ενημέρωση και έγκριση της Βουλής. Και αυτό αποτελεί ένα καθαρά προπαρασκευαστικό στάδιο, καθώς οι διαδικασίες υλοποίησής τους ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει. Ειδικά για τα ΝΗ-90, όπως φαίνεται και στις αρμόδιες εισηγήσεις των Αρχηγών των Επιτελείων και των Υπηρεσιακών παραγόντων, η ενεργοποίηση της Σύμβασης εν συνεχεία υποστήριξης (και όχι απόκτησης νέων ελικοπτέρων -η προμήθεια αυτή είχε συναφθεί από δεκαετίας) είναι απαραίτητη γιατί θα καταστούν μη λειτουργικά (χωρίς ανταλλακτικά και υπηρεσίες συντήρησης) και τα ελικόπτερα τα οποία έχουμε.
Σημειωτέον δε ότι κάθε σχετική εγκριτική απόφαση, έχει υπογράφει από εμένα με επιφύλαξη κάθε δικαιώματος του Δημοσίου, επιβολή ρητρών και διεκδίκηση κάθε αξίωσης από την προμηθεύτρια εταιρεία. Ομοίως και για τα αντιαρματικά βλήματα και για το σύνολο των 42 υποπρογραμμάτων που ενεργοποιήθηκαν αλλά και για κάθε λιμνάζουσα σΰμβαση-κΰρια και αντισταθμιστικών ωφελημάτων-για τις οποίες και προέβην μετά από χρόνια σε επιβολή κυρώσεων και ποινικών ρητρών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ. Είναι αυτές οι συμβάσεις, για τις οποίες η συντάκτρια-και αφορούν κατ” ουσία το σύνολο των προμηθειών του Ενόπλων Δυνάμεων-διατυπώνει τους άθλιους υπαινιγμούς της, με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την κατασυκοφάντησή μου και οι οποίες σε περίπτωση αδράνειας θα οδηγούσαν σε απαξίωση των οπλικών συστημάτων και αποφυγή αναζήτησης των ευθυνών και των οφειλομένων στο Δημόσιο. Πρόδηλη της δολιότητας της όψιμα ασχολούμενης με τα αμυντικά συντάκτριας και της προσπάθειάς της να με σπιλώσει, η σαθρότητα και το ανυπόστατο των ψευδολογημάτων της.

Η συντάκτρια όμως με τρόπο εξωφρενικό επιχειρεί, με αδιανόητη θρασύτητα, να κατατρομοκρατήσει, υποκαθιστώντας τη Δικαιοσύνη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο “ερευνών σε βάρος μου’, όπως φωτογραφικά αναφέρει και τις “συνέπειες’, όπως με χυδαιότητα και κουτσαβακιομό, φτηνών παραινέσεων και “ασφαλίτικων μεθόδων*, ισχυρίζεται ότι θα υπάρξουν για τον θεσμό του Ανώτατου Άρχοντα.

Φτάνει στο σημείο να απειλεί και να εκβιάζει όσους θα επιλέξουν και όποιον δεχτεί να είναι υποψήφιος για τον θεσμό του Ανώτατου Άρχοντα, φωτογραφίζοντας εμένα προσωπικά, παραθέτοντας μάλιστα σχετικές Συνταγματικές διατάξεις,. Ωμή παρέμβαση στα Πολιτειακά πράγματα, εκβιασμός σε βάρος μου, με εργολαβική αντίληψη-πόθεν έσχε άραγε την αυθάδεια- για τους ρυθμούς δράσης και τις προτεραιότητες της Δικαιοσύνης. Κι όλα αυτά την παραμονή των διαδικασιών εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Της κορυφαίας Πολιτειακής πράξης, που επιχειρείται ο επηρεασμός και η αλλοίωσή της, με το υπό συζήτηση άρθρο και όσα εξωφρενικά απειλεί, εκβιάζει και επικαλείται.

Επειδή με βάση τα προαναφερθέντα στοιχειοθετείται η τέλεση σειρά εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα, μεταξύ δε αυτών της διασποράς ψευδών ειδήσεων (α. 191ΠΚ), της εξύβρισης (α. 361ΠΚ), της δυσφήμισης (α.362 ΠΚ), της συκοφαντικής δυσφήμισης (α. 363 ΠΚ), της εκβίασης (α.365 ΠΚ) και όσων άλλων στοιχειοθετούν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας και της σχετικής αξιολόγηση-λαμβανομένων υπόψη και των συντελούμενών Πολιτειακών αλλαγών, παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις προβλεπόμενες ως εκ της θέσης και του ρόλου σας ενέργειες.
Δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για το ποσό των 45 Ευρώ, ρητά επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου και ορίζω αντίκλητό μου δικηγόρο τον Δικηγόρο Αθηνών ……. (AM …..), κάτοικο Αθηνών, Σόλωνος …, τηλ. ….

Δημήτρης Λ. Αβραμόπουλος

The post Ακραία η μηνυτήρια αναφορά Αβραμόπουλου στην Κέζα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Αναζητήσεις
λ. κέζα αβραμόπουλος
Τυχαία Θέματα