Ακλόνητος μέχρι τις εκλογές

Του Γιάννη Παπαγιάννη

Όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις σε εσωκομματικό επίπεδο στη ΝΔ ή σε ευρύτερο πολιτικό, τον Αντώνη Σαμαρά δεν πρόκειται να τον… πειράξει κανένας, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

Αυτή είναι η γενικότερη εκτίμηση που υπάρχει στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης. Σε 3 περίπου μήνες, ο Αντ. Σαμαράς

συμπληρώνει πέντε χρόνια ως πρόεδρος της ΝΔ, θέση στην οποία εκλέχθηκε μέσα από μια ανοικτή εσωκομματική διαδικασία, στην οποία μετείχαν χιλιάδες Νεοδημοκράτες, στελέχη και ψηφοφόροι.

Στο πολιτικό επίπεδο, η κυριαρχία του Σαμαρά εντός της ΝΔ είναι απόλυτη και δεν υπάρχουν οι συνθήκες ούτε και η διάθεση, πολύ περισσότερο τα πρόσωπα με το ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, για τη διαμόρφωση ισχυρών αντι-ηγετικών πόλων. Μόνον ο Κώστας Καραμανλής μπορεί, αλλά δεν έχει καμία διάθεση για πισωγύρισμα και, από την άλλη, δεν επιθυμεί να προκαλέσει πρόβλημα στον πρωθυπουργό.

Επιπλέον, σε πολύ μεγάλο ποσοστό στελέχη και ψηφοφόροι της ΝΔ αναγνωρίζουν την καθολική ισχύ του προέδρου του κόμματος. Όμως, και ο αριθμός των βουλευτών και των μελών της Κ.Ε. που γκρινιάζουν έχει μειωθεί δραστικά και όσα μέλη της Κ.Ο. της ΝΔ υπογράφουν σωρηδόν ερωτήσεις δεν έχουν διάθεση αντάρτικου, αλλά κινούνται με γνώμονα το βασικό ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης τους.

Το θέμα, βεβαίως, είναι τι θα γίνει στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Εκεί που θα φανούν οι αντοχές του σημερινού προέδρου της ΝΔ. Σε αυτές θα κριθούν τα πάντα. Ακόμα και το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού…

Από τη στήλη «Danger-Διαπλοκές» (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

The post Ακλόνητος μέχρι τις εκλογές appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα