Spiegel: Μυστικό σχέδιο Σόιμπλε για λιτότητα στη Γερμανία

Σχέδιο λιτότητας για τη Γερμανία, μετά τις εκλογές, εκπονεί μυστικά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το Spiegel.

Συγκεκριμένα το περιοδικό αναφέρει ότι τεχνοκράτες του υπουργείου Οικονομικών προετοιμάζουν το δραστικότερο πρόγραμμα λιτότητας που έχει δει η μεταπολεμική Γερμανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρ’ όλο που μέχρι στιγμής η Γερμανία κερδίζει από την κρίση, η παρατεταμένη

ύφεση στις χώρες της ευρωζώνης θα επηρεάσει και την ίδια, αλλά και πιθανές αρνητικές εξελίξεις, όπως αδυναμία αποπληρωμής υποχρεώσεων προς τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία.

Άλλο ένα πρόβλημα θεωρείται η γήρανση του γερμανικού πληθυσμού που θα δημιουργήσει πρόβλημα στα συνταξιοδοτικά Ταμεία.
Έτσι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να προωθεί σκληρές περικοπές στα δημόσια έξοδα και μειώσεις σε επιδόματα και κοινωνικές παροχές.

Πάντως, έχει δώσει εντολή η επεξεργασία του σχεδίου να γίνεται με μυστικότητα, ώστε να μην επηρεάσει την προεκλογική περίοδο.
Το Spiegel αναφέρει πως όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση και όποιος και να είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν θα μπορεί να ξοδεύει, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα περικοπών.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα