Respect Words

Συμμετοχή ΕΡΤ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της Ρητορικής του Μίσους

Η ΕΡΤ σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ, παρουσίασε τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της Ρητορικής του Μίσους με τίτλο «Respect Words».
Σκοπός του προγράμματος,

στο οποίο μετέχουν και άλλοι 6 δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί της Ευρώπης, είναι να αναπτύξει τον πρώτο Δημοσιογραφικό Κώδικα Δεοντολογίας για την αντιμετώπιση της Ρητορικής του Μίσους.
Η ΕΡΤ συμμετέχοντας στο πρόγραμμα:

• Αποτελεί πλέον Ιδρυτικό Μέλος ενός consortium ραδιοτηλεοπτικών φορέων που θα δημιουργήσουν Κώδικα Δεοντολογίας στα ΜΜΕ για τη Ρητορική του Μίσους. Στην τελική μορφή του, ο κώδικας θα αποτελείται από ένα εγχειρίδιο και έναν Ευρωπαϊκό Διαδραστικό Χάρτη (Interactive Map) με τις 70 καλύτερες πρακτικές για την καταπολέμηση της Ρητορικής του Μίσους.
• Θα οργανώσει 1 σεμινάριο δημοσιογράφων για τη συγγραφή του κώδικα δεοντολογίας και θα μεταδώσει 20 ειδικές ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικά σποτ, που θα προκύψουν από τις καλύτερες πρακτικές, οι οποίες θα βγουν μέσα από το σεμινάριο.
• Θα προτείνει κοινούς τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου της Ρητορικής του Μίσους, σε συνεργασία με άλλους ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα δίκτυο ανταλλαγής περιεχομένου και με άλλους φορείς.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, η Γραμματέας Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ Φανή Πετραλιά, ο Διευθυντής Προγράμματος Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ Γιώργος Γιουκάκης, η παραγωγός λόγου – Συντονίστρια Προγράμματος «Respect Words» Ειρήνη Γιανναρά, η δημοσιογράφος του περιοδικού «Solomon» Άννα Μιρόνοβα, η Συντονίστρια Επιτροπής Δικαιωμάτων, Διακρίσεων & Ισότητας του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Αττικής και Εκπρόσωπος Γενικής Γραμματείας Ισότητας Κατερίνα Λουκίδου, καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

The post Respect Words appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα