O πρόεδρος Αναστασιάδης απέτυχε, θεωρεί η πλειονότητα των Κυπρίων

Ως αποτυχία του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και της διαπραγματευτικής του ομάδας χρεώνεται από τους πολίτες η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Από τα 600 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα του οργανισμού Insight Market

Research (IMR) – Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μόνο το 23% απάντησε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης «πέτυχε ότι καλύτερο μπορούσε».

Το 73% απάντησε ότι ο κ. Αναστασιάδης «απέτυχε να διασφαλίσει μια καλή συμφωνία».

Ακόμα, επτά στους δέκα (71%) θεωρούν ότι η Βουλή πρέπει να απορρίψει το κούρεμα των καταθέσεων, ενώ αντίθετη άποψη έχει μόνο το 29%.

Σε περίπτωση έγκρισης της πρότασης από την Βουλή, η κύρια βελτίωση που θα επιθυμούσε να δει η πλειοψηφία (72%) των Κυπρίων είναι «να μην επηρεαστούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ».

Ένα μικρότερο ποσοστό (19%) απάντησε ότι «σε περίπτωση ζημιών από τα ομόλογα των τραπεζών που θα δοθούν, να αντισταθμιστούν οι ζημιές από την κυβέρνηση με κάποιο λογικό επιτόκιο».
Τέλος, έξι στους δέκα Κύπριους (62%) θεωρούν ότι, παρά τα σημερινά δεδομένα, η Κύπρος θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Το 28% θεωρεί αντίθετα ότι η Κύπρος θα πρέπει να επιστρέψει στην λίρα.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα