O ΔΟΛ στο ρόλο του βοσκού με το λύκο

Από τη γάτα των Ιμαλαΐων στον Κοκό

Στη Μιχαλακοπούλου δεν έχουν καταλάβει ότι εδώ και καιρό βρίσκονται στο ρόλο του βοσκού από το γνωστό παραμύθι με το λύκο. Ο βοσκός έκανε πλάκα φωνάζοντας ότι επιτίθεται στο κοπάδι του ένας λύκος και έτρεχαν οι συγχωριανοί του να σώσουν τα πρόβατα και εκείνος γελούσε μαζί τους, αλλά όταν τελικά κάποια στιγμή πήγε πράγματι ένας λύκος και ο βοσκός φώναζε, κανείς δεν τον πίστευε και δεν πήγε κανείς να τον βοηθήσει και έτσι τελικά ο λύκος έφαγε τα πρόβατα ανενόχλητος.

Ο ΔΟΛ τα τελευταία

10 χρόνια συντάχθηκε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο που διέθετε αναφανδόν πρώτα υπέρ της ΝΔ στη δεύτερη καταστροφική για την οικονομία θητεία της (κόντρα στη διαχρονική πολιτική γραμμή του συγκροτήματος την οποία όποτε θυμάται επικαλείται, δηλαδή την Κεντροαριστερά) και στη συνέχεια υπέρ των μνημονίων και υπέρ των πολιτικών που τα υπέγραφαν και τα υπηρετούσαν. Κορυφαία στελέχη του συγκροτήματος ομολόγησαν ότι ενώ γνώριζαν την αλήθεια και ότι τα μνημόνια δεν οδηγούν πουθενά έλεγαν τα αντίθετα για να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση. Ο ΔΟΛ και τα στελέχη του αγκάλιασαν σε αυτή την πορεία πολιτικό προσωπικό που τα προηγούμενα χρόνια δεν θα έβλεπε ούτε μονόστηλο ή μονόλεπτη παρουσία σε τηλεοπτική η ραδιοφωνική εκπομπή των μέσων που ελέγχει το συγκρότημα. Το ΛΑΟΣ υπερπροβλήθηκε από το ΔΟΛ και ο πρόεδρος του θεωρήθηκε κάποια στιγμή από τους επιτελείς του ΔΟΛ σοβαρός πυλώνας του πολιτικού συστήματος (όταν μπήκε στη συγκυβέρνηση) ενώ τα τότε στελέχη του ΛΑΟΣ προεξέχοντος του Μάκη Βορίδη έγιναν κάτι σαν συμπαρουσιαστές της Ανατροπής και συνεχίζουν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Για να μην πούμε για την περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου που ΝΕΑ-ΒΗΜΑ και Mega κυριολεκτικά το τερμάτισαν!

Και τώρα που αποφάσισε το συγκρότημα να βγει στην αντιπολίτευση ανέξαρτητα με το αν και πόσο δίκιο έχει σε όσα καταμαρτυρεί στην κυβέρνηση, η κοινή γνώμη στέκεται από αδιάφορη ως απέναντι. Μια ματιά στις κυκλοφορίες των εφημερίδων του συγκροτήματος και στα νούμερα στο δελτίο ειδήσεων του Mega και της Ανατροπής κα μια ματιά στα εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων 3 εκλογικών αναμετρήσεων και το δημοψήφισμα αποδεικνύουν περίτρανα την απόσταση της κοινωνίας από το μέχρι πρότινος κραταιό σε παρέμβαση συγκρότημα.

Κάποτε ένα σχόλιο εναντίον ενός υπουργού ή μιας κυβερνητικής απόφασης του Γιάννη Πρετεντέρη στην εφημερίδα ή το Mega προκαλούσε τριγμούς στο Μαξίμου ενώ τώρα τέτοιο σχόλιο απλά προσθέτει εκλογικά ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταλαβαίνουν στη Μιχαλακοπούλου ότι το Μαξίμου επιζητά την όξυνση στις μεταξύ τους σχέσεις γιατί τους δυναμώνει πολλαπλά και αντί στον ΔΟΛ να κάνουν πίσω ή να αλλάξουν στρατηγική με την τακτική που ακολουθούν, απλά ρίχνουν νερό στον προπαγανδιστικό μύλο της κυβέρνησης.

Ακόμη πιο αδιάφορη είναι η κοινή γώμη για τον προσωπικό χαρακτήρα που έχει πάρει η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Σταύρο Ψυχάρη. Οι αποκαλύψεις που κάνει ο ΔΟΛ για τις μυστικές συναντήσεις, τα πόθεν έσχες και άλλα σχετικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα μοιάζουν ίδιες με την αληθινές κραυγές του βοσκού όταν τελικά πράγματι του επιτέθηκε ο λύκος. Το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης δεν ακούει πλέον αυτά που λέει ο ΔΟΛ και το μέρος εκείνο που τα ακούει και πιθανώς δέχεται ότι όσα καταγγέλλει το συγκρότημα είναι αληθινά απαντά ότι «εντάξει και ο Τσίπρας σαν τους άλλους είναι τελικά αλλά καλά κάνει με τον Ψυχάρη και τον κυνηγάει».

Συμπέρασμα:
Ο στόχος του ΔΟΛ δεν πρέπει να είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η σχέση του με την κοινή γνώμη. Με το να λέει ο Ψυχάρης πρωί μεσημέρι βράδυ ότι τον κυνηγάει ο Τσίπρας δεν πρόκειται κανείς να συγκινηθεί. Καλώς ή κακώς δικαίως ή αδίκως αυτή είναι η αλήθεια. Ο μόνος δρόμος που έχει ο Ψυχάρης είναι να προσπαθήσει να αναδιοργανώσει τις εφημερίδες του και να κερδίσει πίσω το απολεσθέν κύρος τους και σε περίπτωση που παραμείνει στο Mega να αλλάξει άρδην το ενημερωτικό προφίλ του καναλιού. Και τότε θα μπορεί να βγει στο μειντάνι και να κάνει καταγγελίες και αποκαλύψεις που θα έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία. Με καταγγελίες για μυστικές συναντήσεις με εσπρεσάκια και κατοικίδια, με αποκαλύψεις για απόκρυψη στο πόθεν έσχες δοσολοψιών ύψους 30-40 χιλιάδων ευρώ του Τσίπρα ο ΔΟΛ δεν πρόκειται να καταφέρει απολύτως τίποτε.

ΥΓ: Ολα όσα αναφέρουμε παραπάνω επιβεβαιώνει πανηγυρικά το σημερινό editorial του Σταύρου Ψυχάρη. Η διαπραγμάτευση κρέμεται από μια κλωστή και μας περιμένουν νέες πολλαπλές επιβαρύνσεις κάθε είδους, το προσφυγικό έχει μετατραπεί σε ένα εκρηκτικό πρόβλημα με απρόβλεπτες συνέπειες, τα κοινωνικά προβλήματα διογκώνονται οι κυβερνητικές αστοχίες κάθε είδους είναι καθημερινό φαινόμενο και το αφεντικό του ΔΟΛ επιλέγει να ασχοληθεί με μια τυχαία συνάντηση του Τσίπρα με τον τέως Βασιλιά στην αιθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου όπου οι δύο άντρες συνομήλισαν κάποια λεπτά και σύμφωνα με τον Σταύρο Ψυχάρη η συζήτηση αφορούσε τα όσα λένε οι πολιτικοί τις προεκλογικές περιόδους που μετά τα ξεχνούν. ΟΚ. So What? Ποιόν ενδιαφέρει αυτή η συνάντηση νομιζουν στη Μιχαλακοπούλου;
Η απάντηση είναι ΚΑΝΕΝΑΝ! ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Νομίζουν ότι χαλάνε την εικόνα του Τσίπρα αναφέροντας ότι έπεσε πάνω στον Κοκό και μίλησε για 5-10 λεπτά μαζί του; Δεν πήραν χαμπάρι στη Μιχαλακοπούλου ότι ακόμη και αν γράψουν ότι η συνάντηση Τσίπρα- Κοκού έγινε μυστικά σε κάποιο διαμέρισμα πάλι κανένας δεν θα ασχοληθεί; Δεν καταλαβαίνουν ότι απομακρύνονται με ταχύτητες μονοθέσιου της Φόρμουλα 1 από την κοινωνία;

ΥΓ:2 Ολοι ασχολήθηκαν με τη γάτα Ιμαλαΐων και λίγοι πήραν είδηση ότι την επόμενη εβδομάδα στο δεύτερο μέρος των αποκαλύψεων για τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα από το ΒΗΜΑ υπήρχε και μια αναφορά σε συνάντηση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στελέχη του ΔΟΛ χωρίς την παρουσία του Σταύρου Ψυχάρη. Στη συνάντηση αυτή δεν υπήρχε γάτα Ιμαλαΐων αλλά μια γάτα Chartreux (προφέρεται «Σαρτρέ»). Και κάποιος μας ανέφερε ότι τέτοια γάτα διαλαλεί στα γραφεία της Μιχαλακούπολου ότι έχει στο σπίτι του ένας διευθυντής περιοδικού του Οργανισμού ο οποίος εκείνη την εποχή το ρεπορτάζ ανέφερε ότι είχε αναπτύξει προσωπική επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα η οποία αργότερα διακόπηκε.

The post O ΔΟΛ στο ρόλο του βοσκού με το λύκο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα