«H τρόικα υπονομεύει την έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση»

Στην διαφωνία με την τρόικα και την ασφυκτική πίεση που ασκείται ήδη στην ελληνική κοινωνία αναφέρεται υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς και τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για να επιβληθούν νέα οριζόντια μέτρα. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει σκληρές τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας- δανειστών με αφορμή το δημοσιονομικό κενό, οι οποίες «θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την έξοδό της χώρας από την εξαετή

ύφεση».

Η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση μετά τον εντοπισμό κενού 2 δισ. ευρώ στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Ωστόσο, υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού ΥΠΟΙΚ που μίλησε στους FT υποστηρίζει ότι το κενό ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ και μπορεί να καλυφθεί από την πάταξη της εισφοροδιαφυγής πολλών επιχειρήσεων. Επισημαίνει μάλιστα ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της.

«Υπάρχει σαφής διαφωνία. Η τρόικα πάντα πιέζει για νέα μέτρα, αλλά έχουμε φθάσει το όριο στις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Οι κοινωνικές πιέσεις γίνονται αφόρητες. Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν χάσει κατά μέσο όρο, πάνω από το ένα τρίτο του εισοδήματός τους την τελευταία πενταετία» τονίζει το στέλεχος.

«Η Ελλάδα δίνει μάχη με την λιτότητα καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης διαφωνούν ως προς το πώς να βοηθήσουν την χώρα να αντιμετωπίσει το βουνό του χρέους» αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας;

«Οι διεθνείς δανειστές ανησυχούν ότι οι στόχοι για τα έσοδα του επόμενου χρόνου δεν θα υλοποιηθούν εξαιτίας των καθυστερήσεων στην φορολογική μεταρρύθμιση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη χάσει την προθεσμία για την μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς προσωρινής διαθεσιμότητας με μειωμένες απολαβές…» σημειώνει το άρθρο, επικαλούμενο και οικονομολόγους που αμφιβάλλουν για το αν ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα εισαχθεί από του χρόνου, θα αποδώσει στον στόχο των 3 δισ. ευρώ σε έσοδα.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα