Google, η άγνωστη ποιήτρια

Η  ιστοσελίδα Google Poetics παίρνει τις 4 πρώτες προτάσεις που δίνει το κουτί αναζήτησης της Google όταν αρχίζεις να πληκτρολογείς μια λέξη και τις παρουσιάζει ως ποιήματα.

Το Tumblr μπλογκ είναι μια δημιουργία δύο φιλανδών, των Ράισα Ομαχέιμο και Σάμπσα Νουότιο, οι οποίοι σημειώνουν: «Ο αλγόριθμος της Google

προσφέρει αναζητήσεις αμέσως μόλις αρχίσεις να πληκτρολογείς μερικά γράμματα στο κουτάκι σε μια προσπάθεια να προβλέψει τι θέλει να γράψει ο χρήστης. Ο συνδυασμός αυτών των υποδείξεων-προτάσεων είναι πολλές φορές αστείος, παράλογος, ντανταϊστικός – ακόμα και βαθιά συγκινητικός».

Οι αυτόματες προτάσεις παράγονται από τις πιο συχνές αναζητήσεις που έχουν κάνει άλλοι χρήστες. Οι Ομαχέιμο και Νουότιο γράφουν: «Στα καλά καθούμενα, μπροστά από την ψυχρή οθόνη του υπολογιστή τους, ρωτάνε “γιατί είμαι μόνος μου” και “γιατί τα χοντρά κορίτσια έχουν υψηλά στάνταρ”. Παρά τη φαινομενικά ανοιχτή φύση της Δυτικής κοινωνίας, οι απαγορευμένες ερωτήσεις και σκέψεις παραμένουν ακόμα. Αντιμέτωπος με αυτά τα θέματα ο κόσμος δεν προσεγγίζει το διπλανό του, αντίθετα στρέφονται στο Google μέσα από την ασφάλεια των σπιτιών τους».

Δείτε μερικά δείγματα των τυχαίων «ποιημάτων».

και 2 που φτιάξαμε μόνοι μας

Keywords
Τυχαία Θέματα