Eurogroup: Μέχρι τέλος Ιουνίου τα έξι προαπαιτούμενα της Ελλάδας

Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα εκπληρώσει τα έξι προαπαιτούμενα μέτρα μέχρι το τέλος Ιουνίου, για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του 1 δισ. ευρώ έλαβε το Eurogroup, όπως δήλωσε μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης στο Λουξεμβρούργο ο επικεφαλής του συμβουλίου, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«H ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε για τα πρώτα έξι προαπαιτούμενα» δήλωσε ο κ.Ντάισελμπλουμ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup,

επισημαίνοντας παράλληλα πως έλαβε διαβεβαιώσεις από τον κ.Χαρδούβελη για την επιλογή του νέου γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, με ανοιχτή και διαφανή διαδικασία.

Το αποψινό Eurogroup ενέκρινε επίσης την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου για την Κύπρο.

Το πρόγραμμα της Κύπρου «παραμένει στη σωστή πορεία», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ επαινώντας τη Λευκωσία επειδή ήρε όλους τους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων, ένα χρόνο αφότου είχαν επιβληθεί, και μάλιστα «πολύ νωρίτερα απ’ όσο περίμεναν ορισμένοι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η Κύπρος θα λάβει 600 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρώπη, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμβάλει με άλλα 86 εκατομμύρια ευρώ, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα