Eurogroup: Επιστρέφουν την Τρίτη οι θεσμοί

Ανοίγει σύντομα η συζήτηση για το χρέος

Αύριο Τρίτη θα βρίσκονται στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών όπως ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κάτι για το οποίο εξέφρασε την ικανοποίηση του και ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ανέφερε ακόμη ότι το ζήτημα του χρέους θα τεθεί επί τάπητος στο εγγύς μέλλον. «Γνωρίζουμε ότι ένα κομμάτι της λύσης, περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους» πρόσθεσε και στάθηκε στην ανάγκη, ως προς αυτό το

ζήτημα, να υπάρξουν συγκεκριμένα βήματα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκτίμησε ότι θα υπάρξει επιτυχής κατάληξη σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπογράμμισε όμως ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά «εάν επιθυμούμε να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε το καλοκαίρι».

Αναφέρθηκε στην ύπαρξη δημοσιονομικών κενών και στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων.

Η επιστροφή των θεσμών θα σηματοδοτήσει τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε σχέση με την ελάφρυνση του χρέους, εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος, ανέφερε ότι οι είχαν τεθεί το καλοκαίρι.

«Για εμάς είναι απλό, υπάρχουν βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι ο στόχος για το 2018 είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5%.

Ο Πιερ Μοσκοβισί αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνει ακόμα δουλειά σε συγκεκριμένα ζητήματα όπως το ασφαλιστικό αναφέροντας συγκεκριμένους τομείς όπως

Θεμελίωση του Ταμείου επενδύσεων
Μεταρρύθμιση στον φόρο εισοδήματος
Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού
Ανεξαρτησία ΓΓΔΕ
Μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Μίλησε και εκείνος για την επίτευξη του πλεονάσματος που προβλέπει η συμφωνία του καλοκαιριού και αναγνώρισε ότι «προφανώς και υπάρχει συσχετισμός με το προσφυγικό γι” αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητά συγκεκριμένα μέτρα».

Ερωτηθείς για το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση απάντησε ότι «δεν προσπαθώ να προβλέπω το μέλλον. Δεν έχω πέσει έξω στο πρόγραμμα και τα χρονοδιαγράμματα. Θα τα καταφέρουμε μετά τη συνάντηση του ΔΝΤ. Πριν το Πάσχα την 1η Μαΐου. Θέλουμε λύση το ταχύτερο δυνατόν».

«Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση γιατί τα περιθώρια ρευστότητας στενεύουν», ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και στάθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης της όλης διαδικασίας. Τόνισε ότι τα έσοδα το πρώτο δίμηνο του έτους ήταν περισσότερα απ” ό,τι αναμενόταν, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση και εκείνος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.
Πηγή avgi.gr

The post Eurogroup: Επιστρέφουν την Τρίτη οι θεσμοί appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα