Eurogroup: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε το νέο σχέδιο της Κύπρου

Παράταση χρόνου έδωσε στην Κύπρο η ευρωζώνη.

Υστερα από δίωρη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, το Eurogroup ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συζητήσει με τις αρχές της Μεγαλονήσου την κυπριακή αντιπρόταση όπως αυτή διαμορφώνεται στα καταταθέντα νομοσχέδια.

Το Eurogroup επιφυλάσσεται για την τελική του αξιολόγηση παραπέμποντας στην ανάλυση της τρόικας και επισημαίνει την ανάγκη διασφάλισης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ, διατύπωση που ερμηνεύεται ως

κατ’ αρχήν έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Λαϊκής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Eurogroup έχει ως εξής:

Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές το προσχέδιο της νέας πρότασης, την οποία αναμένουμε από τις κυπριακές αρχές να παράσχουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Ακολούθως το Eurogroup, επί τη βάσει της ανάλυσης της τρόικας που είναι αναγκαίο να ακολουθήσει, είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σε ένα πρόγραμμα προσαρμογής, σεβόμενο τις παραμέτρους που όρισε νωρίτερα το Eurogroup. Μετά την κατάληξη των εν λόγω διαπραγματεύσεων θα πρέπει να ξεκινήσει η νομοθέτηση της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Tο Εurogroup επαναβεβαιώνει τη σημασία της πλήρους διασφάλισης καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα μέλη της ευρωζώνης συνεχίζουν να παραμένουν έτοιμα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες και να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της ευρωζώνης ως συνόλου.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα