Bild: Το κόλπο του Γιούνκερ για να δώσει λεφτά στον Τσίπρα

Ενα ακόμη πικρόχολο δημοσίευμα για την Ελλάδα φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Bild, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην κρισιμότερη καμπή τους.

Yπό τον τίτλο «Με αυτό το τέχνασμα ο Γιούνκερ θέλει να δώσει κι άλλα εκατομμύρια ευρώ στον Τσίπρα» το δημοσίευμα προσπαθεί να υπονομεύσει τις καλές προθέσεις του «φίλου» του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα,

απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.

«Η πολιτική κρατά την αναπνοή της για το ελληνικό δράμα του χρέους. Το απόγευμα της Δευτέρας η καγκελάριος Μέρκελ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Καγκελαρία, προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα, ενώ αργότερα στις συνομιλίες προστέθηκαν η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι», επισημαίνει στην εισαγωγή του το δημοσίευμα, αναφερόμενο στην πενταμερή.

Πάνω από όλα, σημειώνει η Bild, ο Γιούνκερ θέλει να κρατήσει την Αθήνα στο ευρώ. «Το Grexit δεν είναι επιλογή», έχει δηλώσει στην Süddeutsche Zeitung. «Θέλει να δώσει ακόμη περισσότερα δισ. για τον φίλο του, τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αγκάλιασε με τόση θέρμη στην τελευταία σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Για να δικαιολογήσει τη νέα χρηματική βοήθεια ο Γιούνκερ τώρα έχει ένα νέο επιχείρημα: Την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Αν δεν το βλέπετε, ήταν «τυφλός και κουφός» για ό,τι έχει συμβεί εκεί», προσθέτει ειρωνικά το δημοσίευμα.

«Με το δείκτη της ανεργίας στην Ελλάδα να φτάνει το 26,5%, η μείωση των συντάξεων και των μισθών αποτελεί ακόμη επιχείρημα για επιπλέον οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα. Το πακέτο Γιούνκερ: Φοβούμενα την κοινωνική αναταραχή τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι πρόθυμα να ξεκλειδώσουν νέο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα. Μόνος του ο Γιούνκερ έχει ήδη παρουσιάσει ένα πακέτο 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία.

«Δεν θα επιτρέψουμε μία ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα», επισημαίνει ο Νόρμπερτ Μπράκμαν ,πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον προυπολογισμό (από το κόμμα της Ανγκελα Μέρκελ, τους Χριστιανοδημοκράτες. Ο επικεφαλής της Κομισιόν τάσσεται ανοιχτά υπέρ ενός νέου προγράμματος διάσωσης για την κυβέρνηση των Αθηνών», γράφει η γερμανική εφημερίδα.
Πηγή ethnos.gr

The post Bild: Το κόλπο του Γιούνκερ για να δώσει λεφτά στον Τσίπρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα