77 νεκροί από ισχυρό σεισμό 7,8 ρίχτερ στον Ισημερινό

Σε 77 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στα ανοιχτά των ακτών του Ισημερινού στον Ειρηνικό, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της χώρας Χόρχε Γκλας. Οι τραυματίες από τον σεισμό ανέρχονται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε 588.

Ο σεισμός σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών του Ισημερινού, ωθώντας τρομοκρατημένους πολίτες να βγουν στους δρόμους της πρωτεύουσας Κίτο. Η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε πως

ο σεισμός έχει προκαλέσει «σημαντικές ζημιές» στο επίκεντρό του και σε άλλες περιοχές, όπως η Γκουαγιακίλ.

Εικόνες που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς η κυβέρνηση της χώρας απεικονίζουν μια γέφυρα να έχει καταρρεύσει στην παραθαλάσσια πόλη Γκουαγιακίλ και έναν πύργο να έχει καταρρεύσει στο αεροδρόμιο της πόλης Μάντα.

Επίσης, τμήματα της πρωτεύουσας δεν έχουν ηλεκτροδότηση ούτε τηλεφωνία, και πολλοί επικοινωνούν μόνο μέσω της εφαρμογής Whatsapp. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωση απεικονίζουν ρωγμές σε τείχους εμπορικών κέντρων.

Σημειώνεται ότι οι αρχές διέκοψαν τη λειτουργία του διυλιστηρίου Εσμεράλδας για προληπτικούς λόγους μετά τον σεισμό, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Πέδρο Μεριθάλντε, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Petroecuador.
Η ενέργεια αυτή στο διυλιστήριο, δυνατότητας παραγωγής 110.000 βαρελιών την ημέρα, δεν έχει επηρεάσει την παραγωγή αργού στο μικρότερο αυτό μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), σύμφωνα με άλλους κρατικούς αξιωματούχους του πετρελαϊκού τομέα.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post 77 νεκροί από ισχυρό σεισμό 7,8 ρίχτερ στον Ισημερινό appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα