6 ρεπόρτερ θα καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ;

Έντονες είναι οι συζητήσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ με αφορμή τα όσα εξελίσσονται με τους συμβασιούχους. Μετά την κριτική και τις καταγγελίες για την επιλογή των δημοσιογράφων και παρουσιαστών που υποχρέωσαν την διοίκηση της ΕΡΤ να εκδώσει ανακοίνωση, ο θόρυβος όχι μόνο δεν έχει κοπάσει, αλλά ανάβει μέρα με τη μέρα περισσότερο!

Αναφερθήκαμε προ ημερών για το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ
στην ΕΡΤ, όπου μάλιστα υπήρξαν εξελίξεις, τις οποίες αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση. Όμως, όπως λένε οι εργαζόμενοι στην δημόσια τηλεόραση, το πρόβλημα στο πολιτικό ρεπορτάζ δεν περιορίζεται εκεί, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ανάλογη είναι η κατάσταση και στο ρεπορτάζ της ΝΔ. Εκεί δηλαδή, υπάρχει το πρωτοφανές και σίγουρα ελληνικό φαινόμενο να καλύπτεται το ρεπορτάζ κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από 3 ρεπόρτερ, οι δύο εκ των οποίων μάλιστα προσλαμβάνονται ως συμβασιούχοι για αυτό ακριβώς τον σκοπό. «Αν δηλαδή γίνει κυβέρνηση η ΝΔ πόσοι θα καλύπτουν το ρεπορτάζ της; Έξι ρεπόρτερ;» ήταν η ατάκα που ακούσαμε το πρωί στην Αγία Παρασκευή. Προβληματισμό προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο αριθμός των πολιτικών ρεπόρτερ στην ΕΡΤ έχει φτάσει αισίως τους 25 (!) όταν πλέον ενημέρωση κάνει μόνο η ΝΕΤ και η ΕΤ3 έχει δικό της δημοσιογραφικό δυναμικό.

ΥΓ: Αν η διπλοθεσία είναι ένα ζήτημα που πρέπει να γίνει αντικείμενο προσοχής στην ΕΡΤ, το να δηλώσει κάποιος ότι είναι ήδη ή θα γίνει σύντομα συνταξιούχος και άρα πληροί την προϋπόθεση της μονοθεσίας και μπορεί να εργάζεται στην ΕΡΤ είναι τουλάχιστον προκλητικό. Συνταξιούχος σε όλες τις γλώσσες του κόσμου σημαίνει... συνταξιούχος. Ειδικά αυτή την εποχή υπάρχει μια στρατιά ανέργων δημοσιογράφων που βρίσκονται στην ακμή της καριέρας τους και θα επιθυμούσαν να ενταχθούν στην ΕΡΤ και θα εγκατέλειπαν την όποια θέση έχουν αυτή τη στιγμή για να γίνουν ρεπόρτερ ή παρουσιαστές στην δημόσια τηλεόραση.
Keywords
Αναζητήσεις
δημοσιογραφοι ερτ ονοματα ρεπορταζ νδ
Τυχαία Θέματα