22% των Αμερικανών αλλά και των Τούρκων πιστεύουν ότι θα ζήσουν το τέλος του κόσμου

Δημοσκοπική έρευνα που έγινε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters δείχνει ότι ένας στους 7 παγκοσμίως πιστεύει ότι το τέλος του κόσμου θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ ένα 10% πιστεύει ότι αυτό θα γίνει μέσα στο 2012 σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγια.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε

από την εταιρεία Ipsos Global Public Affairs σε δείγμα 16.262 ανθρώπων και σε περισσότερες από 20 χώρες, ανάμεσα στις οποίες τα αποτελέσματα διαφέρουν σημαντικά.

Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφηκε σε Αμερική και Τουρκία όπου το 22% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα ζήσουν την καταστροφή του κόσμου σε αντίθεση με τους Γάλλους, του Βέλγους και του Βρετανούς στους οποίους τα αντίστοιχα ποσοστά έφτασαν το 6%, 7% και 8% αντίστοιχα.

Ένας στους 10 παγκοσμίως είπε επίσης ότι βιώνει άγχος και φόβο για το προσεχές τέλος του κόσμου το 2012, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται σε Ρωσία και Πολωνία και τα μικρότερα στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με την έρευνα, άνθρωποι με χαμηλή μόρφωση και εισόδημα καθώς και όσοι είναι κάτω των 35 ετών είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι η καταστροφή του κόσμου θα γίνει το 2012 ή τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ζωής τους και να αγχώνονται σε αυτή την προοπτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα