10 απίστευτα καλοί… κακοποιοί

Δέκα απίθανες έως συγκινητικές ιστορίες στις οποίες οι κλέφτες είχαν συνείδηση και ανθρωπιά. Τις μάζεψε το oddee.com. 

1. Ο κλέφτης που επέστρεψε σε φλασάκι τα περιεχόμενα του κλεμμένου λάπτοπ

Ένας κλέφτης «κατάσχεσε» το λάπτοπ καθηγητή του Πανεπιστημίου Umea της Σουηδίας, που περιείχε δουλειά 10 χρόνων του καθηγητή. Μία εβδομάδα μετά το περιστατικό ο καθηγητής έλαβε ένα USB στικάκι με όλα τα αρχεία του.
Link

2. Ο ληστής που έκανε πίσω όταν παιδιά του πρόσφεραν τις οικονομίες τους

Στη Γερμανία, ένας οπλισμένος ληστής

που κρατούσε υπό την απειλή του όπλου του την μπεϊμπισίτερ έφυγε με άδεια χέρια ντροπιασμένος όταν τα δύο μικρά παιδιά του σπιτιού του προσέφεραν το χαρτζιλίκι τους.
Link

3. Ο κλέφτης που επέστρεψε κινητό τηλέφωνο που περιείχε παιδική πορνογραφία

Τον Οκτώβριο του 2011, σε μια μικρή πόλη βορειοδυτικά της Μελβούρνης στην Αυστραλία, ένας κλέφτης πρόσεξε ότι το παράθυρο ενός αυτοκινήτου ήταν μισάνοιχτο στο πάρκινγκ ενός σουπερμάρκετ και έκανε αυτό που ήξερε να κάνει. Έκλεψε δύο κινητά και ένα πορτοφόλι που βρήκε μέσα. Όταν όμως ενεργοποίησε ένα από τα κινητά βρήκε μέσα φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας και αποφάσισε να παραδοθεί στις αρχές για να βοηθήσει να βρεθεί ο κάτοχος του κινητού. Η έρευνα που ακολούθησε οδήγησε στη σύλληψη ενός 46χρονου, ενώ ο κλέφτης τιμωρήθηκε με ένα μήνα φυλάκιση και πρόστιμο.
Link

4. Ο κλέφτης που επέστρεψε αυτοκίνητο όταν είδε το παιδί στο πίσω κάθισμα

Στο Γκέλβεστον του Τέξας ένας άνδρας επέστρεψε σε σαστισμένους γονείς το αυτοκίνητο που μόλις είχε κλέψει όταν αντιλήφθηκε το 2 ετών αγοράκι στο πίσω κάθισμα. Μόλις τον είδε η μητέρα του παιδιού των ρώτησε «Τι στο διάολο κάνεις;» για να την ρωτήσει κι αυτός «Γιατί να αφήνεις μόνο του το παιδί στο αυτοκίνητο;»
Link

5. Ο κλέφτης που επέστρεψε τη φωτογραφική μηχανή καρκινοπαθούς

Η Τζέιμι Μακέλραθ έχασε την φωτογραφική μηχανή της όταν ένας κλέφτης διέρρηξε το αυτοκίνητο της στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Μόλις όμως ο κλέφτης έμαθε ότι η κάμερα ανήκε σε καρκινοπαθή που σύντομα θα πέθαινε συγκινήθηκε και αποφάσισε να επιστρέψει τη φωτογραφική μηχανή. Η Μακέλραθ μάζευε φωτογραφίες για να φτιάξει ένα λεύκωμα που θα έδινε στα παιδιά της για να τη θυμούνται και η ιστορία της μεταδόθηκε από τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Μερικές μέρες μετά ο δημοσιογράφος που έκανε τη συνέντευξη δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από ένα άνδρα ο οποίος του είπε πού θα βρει τη μηχανή.
Link

6. Ο κλέφτης επέστρεψε το διακοσμητικό Αϊ Βασίλη

Στην Ιντιάνα των ΗΠΑ ένας κλέφτης φοβήθηκε ότι θα μπει στη λίστα με τα «κακά παιδιά» του Αϊ Βασίλη και επέστρεψε ένα φουσκωτό Αϊ Βασίλη και δύο φουσκωτά πιγκουϊνάκια που είχε κλέψει από μια αυλή. Μαζί άφησε κι ένα απολογητικό σημείωμα καθώς και 100 δολάρια για άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

7. Ο κλέφτης που επέστρεψε χρυσαφικά 10 χρόνια μετά

Ένας κλέφτης επέστρεψε χρυσαφικά στον ιδιοκτήτη τους σχεδόν 10 χρόνια μετά την κλοπή από ένα σπίτι στη Σαουδική Αραβία λέγοντας ότι

Keywords
Τυχαία Θέματα