Ζητούνται νομικοί σύμβουλοι για τον λιμένα Λάρνακας

Διαγωνισμό για την πρόσληψη νομικών συμβούλων προκήρυξε το Υπουργείο Μεταφορών, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάπτυξης του Λιμένα Λάρνακα και του χώρου της μαρίνας της πόλης.

Όπως αναφέρεται στα έγγραφα του διαγωνισμού που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα των δημοσίων συμβάσεων, πρόκειται για «την παροχή νομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάπτυξης του Λιμένα Λάρνακας και των χώρων της μαρίνας».

Η περίοδος υποβολής προσφορών λήγει στις 3 Οκτωβρίου.

Το

προκαταρκτικό κόστος του συμβολαίου, όπως αναφέρεται στα έγγραφα του διαγωνισμού, κυμαίνεται μεταξύ €400.000 - €700.000.

Η διάρκεια του συμβολαίου καθορίζεται στους 18 μήνες, ενώ η υπογραφή των συμβολαίων αναμένεται να γίνει εντός Οκτωβρίου.

Ο νομικός σύμβουλος, μεταξύ άλλων, θα κληθεί να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για τον πιο κατάλληλο τρόπο εμπορικοποίησης (πώληση ή αδειοδότηση), να ετοιμάσει νομικά έγγραφα και να δίνει πληροφορίες σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Μεταφορών στις αρχές του περασμένου Μαρτίου επέλεξε την κοινοπραξία Ernst &Young Société d`Avocats και του ελληνικού συμβουλευτικού οίκου Σάλφο και Συνεργάτες, ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, ανέλαβαν προσελκύσουν επενδυτές για την εμπορική ανάπτυξη του λιμανιού της της πόλης.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, δήλωσε ότι στόχος είναι να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη ανάπτυξη του λιμανιού της πόλης του Ζήνωνα εντός Οκτωβρίου και να υπάρξει υπογραφή εντός του 2017.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα