Ζητείται Ισότης – Έλλειψη Σοβαρότης

Η 14η Ιουλίου 2016 είναι μέρα προσβολής για το γυναικείο φύλο. Η κυβέρνηση μας υποτίμησε και πρόσβαλε για άλλη μια φορά τη νοημοσύνη των γυναικών του τόπου μας, ανακοινώνοντας ότι το ποσοστό συμμετοχής γυναικών σε Διοικητικά Συμβούλια ανέβηκε από 19% στο ‘θεαματικό’ 27%.

Οι γυναίκες της Κύπρου που αποτελούν το 52 % του πληθυσμού της χώρας, που συγκριτικά με τους άντρες, σε κάθε 100 άνδρες απόφοιτους από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αναλογούν 113 γυναίκες˙ αυτές οι γυναίκες, εκπροσωπούνται από 27% των Δ.Σ. Δηλαδή πάνω

κάτω 1 στις 2 γυναίκες δεν εκπροσωπείται στα Δ.Σ. όπως γίνεται και στη Βουλή όπου μόνο 1 στις 5 γυναίκες του τόπου μας, εκπροσωπείται, αφού οι γυναίκες αποτελούν το 20% του νομοθετικού σώματος. Για το Υπουργικό Συμβούλιο ούτε λόγος, μας εκπροσωπεί μια γυναίκα και θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτό.

Δεν μας κάνετε χάρη κύριοι. Δεν ζητάμε να είστε επιεικείς και καλοί. Ζητάμε να είστε έντιμοι και ηθικοί. Αλλά γιατί; Αλήθεια από μια κυβέρνηση που κατάφερε με κωλυσιεργίες και νομικά κωλύματα να εξαφανίσει έστω και προσωρινά (μέχρι να γίνουν οι διορισμοί) μια πρόταση νόμου η οποία στόχο είχε την ισόρροπη εκπροσώπηση των δύο φύλων στα όργανα διοίκησης δημόσιου συμφέροντος, γιατί περιμένουμε να φερθεί σωστά έναντι του γυναικείου φύλου; Δε φαντάζομαι να ξεχάσανε οι κυβερνώντες την πρόταση νόμου στην οποία αναφέρομαι. Είχε λάβει αρκετή δημοσιότητα με αφορμή τη μέρα της γυναίκας τον περασμένο Μάρτιο. Μάλιστα την είχαν συνυπογράψει ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Για αυτό το λόγο η μέρα αυτή για μένα είναι μέρα ντροπής. Ως νεαρή Κύπρια γυναίκα, ως ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και ως φορολογούμενη πολίτης- δηλαδή εργοδότρια αυτών που η Κυβέρνηση διόρισε σήμερα, αισθάνομαι οργή. Ο εμπαιγμός είναι πρόδηλος. Σας καλώ να στρέψετε το βλέμμα προς Καναδά μεριά. Γιατί; Μα διότι είμαστε στο 2016.


Η Λευκή Παντελή είναι ειδική σε θέματα Φύλου, Μέλος του Δ.Σ. της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης και Μέλος του Δ.Σ. της A.I.P.F.E. –Κύπρου. Οι απόψεις της είναι προσωπικές και δεν δεσμεύουν καμία από τις άνωθεν οργανώσεις. Twitter: @LefkiPanteli

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα