Ζέτα: Νέες δράσεις για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες

Στην εισαγωγή νέων δράσεων για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, όπως η αύξηση των κοινωνικών παροχών και η διαμόρφωση μιας νέας εκσυγχρονιστικής πολιτικής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες έγκαιρης παιδικής παρέμβασης, στήριξης της οικογένειας, υποστήριξης στην διαβίωση και ενσωμάτωση στην κοινότητα, αναφέρθηκε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, η κ. Αιμιλιανίδου μιλούσε κατά την διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του Κέντρου «Ανεμώνη».

Αποδίδουμε την δέουσα προτεραιότητα

στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρίες και των οικογενειών τους, όπως καθορίζονται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Άτομα με Αναπηρίες, την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία κύρωσε με κυρωτικό νόμο τον Μάρτιο του 2011, είπε.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, «η πρώτη Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία για το 2018-2028 και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία 2018-2020 που εγκρίθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017, αποδεικνύουν το όραμα και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης για την ευάλωτη αυτή ομάδα των πολιτών μας».

Ευελπιστούμε, είπε, «μέσα από τις δράσεις που ήδη υλοποιούνται αλλά και αυτές που σχεδιάζονται από διάφορα Υπουργεία, να προχωρούμε ως πολιτεία ένα βήμα πιο κοντά προς την ικανοποίηση των αναγκών και δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες ως ισότιμα μέλη του πληθυσμού».

«Σήμερα, με ικανοποίηση μπορώ να αναφέρω ότι είμαστε σε θέση να εισαγάγουμε νέες δράσεις όπως αύξηση σε υφιστάμενες κοινωνικές παροχές και διαμόρφωση μιας νέας εκσυγχρονιστικής πολιτικής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες έγκαιρης παιδικής παρέμβασης, στήριξης της οικογένειας, υποστήριξης στην διαβίωση και ενσωμάτωση στην κοινότητα», πρόσθεσε.

Η κ. Αιμιλιανίδου είπε ακόμη ότι «συνεργάτες μας και συνοδοιπόροι είναι οι εθελοντικές οργανώσεις τις οποίες ευχαριστούμε που συμπληρώνουν τον ρόλο του κράτους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα