Ζ.Αιμιλιανίδου: Διασφαλισμένα, επιδόματα και συντάξεις

Παρουσία της Υπουργού Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων συζητήθηκε σήμερα, ενώπιων της επιτροπής εργασίας της βουλής, η βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η επενδυτική πολιτική, καθώς και η αναλογιστική μελέτη του διεθνούς γραφείου εργασίας.

‘’Το ΤΚΑ, είναι βιώσιμο σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτης από το διεθνές γραφείο εργασίας μέχρι το 2080 όπου το αποθεματικό θα υπερβαίνει τα 100δις ευρώ’’ , ανέφερε η Υπουργός

Εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αναλογιστικής μελέτης που γίνεται κάθε τρία χρόνια, η Υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι συντάξεις, επιδόματα και βιωσιμότητα του ταμείου είναι διασφαλισμένα.

Την ίδια ώρα, την ένταξη επενδύσεων του ΤΚΑ, στο πλαίσιο του εθνικού ταμείου επενδύσεων που εκκρεμεί ενώπιον της βουλής εισηγείται η κυβέρνηση.Αυτή είναι η θέση του Υπουργού Οικονομικών, η οποία διατυπώθηκε γραπτώς στο υπουργείο Εργασίας.

«Την βουλή την απασχολεί το θέμα δημιουργίας αποθεματικού και επενδυτικού ταμείου, το κράτος οφείλει 7δις στο ΤΚΑ, είναι περιουσία του ταμείου αυτά τα λεφτά και την εισφορές του και πρέπει να επιστραφούν», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Φακοντής.

''Η εκάστοτε κυβέρνηση έχει πάρει 7,5 δις και τα χρησιμοποιεί για τις δικές τις ανάγκες'', σημείωσε ο Γ. Περδίκης.

Απαντώντας στο σχόλιο για τα 7δις τα οποία οφείλει στο ΤΚΑ το κράτος, η Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι τα χρήματα είναι επενδυμένα και ότι, με βάση το νόμο, την ευθύνη των επενδύσεων αυτών έχει ο Υπουργός Οικονομικών.

Στο μεταξύ, πρόταση νόμου για τη δημιουργία συμβουλίου κοινωνικών ασφαλίσεων, το οποίο θα απαρτίζεται από 19 άτομα από διάφορους φορείς της κοινωνίας προτείνουν Γιώργος Περδίκης και Μαρίνος Σιζόπουλος.

Το θέμα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα απασχολήσει εκ νέου σε νέα συνεδρία την επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα