Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες από αύριο-Πότε αλλάζει το σκηνικό

Αισθητά πιο πάνω από την κανονική θα είναι η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, εξήγησε πως θερμή αέρια μάζα θα επηρεάσει τις επόμενες ημέρες την περιοχή και θα έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την Τετάρτη.

«Η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή. Αύριο η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς Κελσίου έναντι των 30-31 βαθμών  που είναι σύνηθες για την εποχή. Ήδη έχουμε υψηλές

θερμοκρασίες από σήμερα. Για παράδειγμα στην Αθαλάσσα είχαμε σήμερα 35 βαθμούς Κελσίου», είπε.

Ο κος Νικολαΐδης ανέφερε πως η θερμή αέρια μάζα θα υποχωρήσει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Μετεωρολιγκή Υπηρεσία, απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και στα δυτικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ την Πέμπτη θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη και σταδιακά μικρή πτώση μέχρι την Πέμπτη για να κυμανθεί κατά το τριήμερο αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές ιδιαίτερα για το εσωτερικό και τα ορεινά.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα