Υπ.Παιδείας: Προωθούνται πολιτικές για ανάδειξη ταλέντων στον αθλητισμό

Προωθούνται όλες οι αναγκαίες πολιτικές και δράσεις για να αναδειχθούν τα ταλέντα στον αθλητισμό και να διασφαλιστεί ένα περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες, ίσες δυνατότητες και ίση συμμετοχή για όλες και όλους, δήλωσε την Τετάρτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, σε χαιρετισμό της, στην Τελετή Βράβευσης Άριστων Αθλητών και Ομάδων «ΟΠΑΠ Λεμεσίων 2023» που διεξήχθη στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού.

Η κ. Μιχαηλίδου

σημείωσε ότι στην πορεία των δύο και πλέον δεκαετιών διοργάνωσής τους, τα «Λεμέσια» έχουν επιτύχει, μέσα από ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, να αναδείξουν αθλητές και αθλήτριες ως πρότυπα επιδόσεων και ήθους, να επισημάνουν τη σημασία της άθλησης και να υποδείξουν την αξία των αρχών και των ιδανικών που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

Η Υπουργός είπε ότι «αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα και τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την ενασχόληση με τον αθλητισμό, ως Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, προωθούμε μία συνεκτική πολιτική που λειτουργεί ενισχυτικά προς την κατεύθυνση αυτή».

Υπέδειξε ότι ανάμεσα στους σχεδιασμούς που υιοθετούνται με σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη του κυπριακού αθλητισμού, είναι η συνεχής αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού, η ενδυνάμωση της αθλητικής παιδείας, η δημιουργία αθλητικής κουλτούρας από την παιδική ηλικία, η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, η προώθηση της δια βίου άσκησης και η ορθολογική χρηματοδότηση των αθλητικών ομοσπονδιών.

Παράλληλα, συνέχισε η κ. Μιχαηλίδου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι Κύπρος διαθέτει σπουδαία ταλέντα, προωθούνται όλες οι αναγκαίες πολιτικές και δράσεις για να αναδειχθούν τα ταλέντα αυτά και να διασφαλιστεί ένα περιβάλλον με ίσες ευκαιρίες, ίσες δυνατότητες και ίση συμμετοχή για όλες και όλους.

Επιπρόσθετα, είπε «επενδύουμε στην πολύπλευρη στήριξη των αθλητών/αθλητριών που διακρίνονται, προωθώντας τη σωστή προετοιμασία και προαγωγή της άθλησης, καθώς και την υποστήριξη του στόχου της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αριστείας στον αθλητισμό».

Η Υπουργός σημείωσε ότι το αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρείται για φοίτηση στα Αθλητικά Σχολεία, οι αγωνιστικές διακρίσεις και οι εξαιρετικές σχολικές επιδόσεις των αθλητών/αθλητριών-μαθητών/μαθητριών τους, συμβάλλουν στην υλοποίηση του στόχου για παράλληλη άνοδο της αγωνιστικής και της μαθησιακής επίδοσης.

Επεσήμανε ότι τα Αθλητικά Σχολεία, αποτελούν πλέον ένα αναγνωρισμένο και επιτυχημένο θεσμό, που έχει αγκαλιαστεί από τα παιδιά, τους γονείς και την κοινωνία ευρύτερα, με τις σημερινές ειδικές βραβεύσεις να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές αλλά και στον Δήμο Λεμεσού, ο οποίος, όπως σημείωσε η Υπουργός «με πολύτιμο αρωγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, μέσα από τη διοργάνωση των Λεμεσίων, έχει επιτύχει να καθιερώσει την πόλη ως πρότυπο ενός διαφορετικού/ενεργού τρόπου ζωής».
 

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Τον Μάιο δημοσιοποιείται η Στρατηγική για την Ανώτερη Εκπαίδευση

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα