ΥΠΠ: Σημαντικός ο ρόλος της ανώτερης εκπαίδευσης

Η Ανώτερη Εκπαίδευση μπορεί να δημιουργήσει τις προοπτικές που απαιτούνται για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία ενός κράτους, πολύ περισσότερο στις μέρες μας, που ο ανταγωνισμός, η φτώχεια και η ανεργία είναι μέρος των σημαντικών προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης της Σχολής «LIMASSOLCOLLEGE», ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι “μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια τα Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου καλούνται

να συμβάλουν στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και ικανοτήτων στους νέους που αναζητούν την εξειδικευμένη μόρφωση και κατ’ επέκταση την επαγγελματική τους αποκατάσταση”.

Πρόσθεσε ότι “σημαντική είναι επίσης η συνεισφορά τους στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, ώστε μέσα από συντονισμένες προσπάθειες η Κύπρος να καταστεί διεθνές περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο, το οποίο θα προσελκύει ποιοτικούς φοιτητές, ακαδημαϊκούς και ερευνητές από το εξωτερικό”.

Ο κ. Καδής είπε ότι “μέσα από τις δράσεις και τις διακρίσεις των Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου μας, μπορούμε να υλοποιήσουμε με επιτυχία την ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλουμε αυτή την περίοδο για διεθνοποίηση της κυπριακής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανάπτυξη συνεργασιών με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα άλλων χωρών και προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό”.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, παρά τη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, προσπαθεί να διαθέσει τους αναγκαίους πόρους για να βοηθήσει στην πραγμάτωση του πιο πάνω στόχου.

Είπε, επίσης, ότι “σταθμό στην προσπάθειά μας αυτή αποτελεί η ψήφιση, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά από συζητήσεις πολλών χρόνων, του νόμου για τη δημιουργία του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει από τον επόμενο μήνα”.

Καταλήγοντας ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι “συνεχίζονται και εντείνονται οι προσπάθειές μας για ανάπτυξη διμερών συμφωνιών με άλλες χώρες για συνεργασία στα θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα