Υποβιβασμός για Στουτγκάρδη, Ch. League η Γκλάντμπαχ

Η Στουτγκάρδη αποτέλεσε το θύμα της τελευταίας αγωνιστικής στη Bundesliga, με τη Βέρντερ να σώνεται κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή. Η Γκλάντμπαχ εξασφάλισε το Champions League και μαθηματικά.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας του 2007 Στουτγκάρδη επιστρέφει για πρώτη φορά από το 1977 στη Zweiteliga, αφού δεν κατάφερε να κάνει το θαύμα στην έδρας της Βόλφσμπουργκ και ηττήθηκε με 3-1. Οι Σουηβοί έψαχναν τη νίκη για

να προσπεράσουν μία εκ των Βέρντερ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, με συνέπεια ο... κλήρος να πέσει σε αυτούς για τον συνοδό του Ανόβερου στη δεύτερη κατηγορία. Τα γρήγορα γκολ των Μαξ Άρνολντ και Αντρέ Σίρλε για τους βαθμολογικά αδιάφορους "λύκους" (αν και κάποιοι παίκτες όπως ο Σίρλε και ο Μαξ Κρούζε ήθελαν να πείσουν τον Γιόαχιμ Λεβ ότι αξίζουν θέση στην εθνική Γερμανίας) έβαλαν από νωρίς δύσκολα για τους παίκτες του Γίργκεν Κράμι.

Δίχως νίκη σε οκτώ παιχνίδια και με τη χειρότερη αμυντική επίδοση με παθητικό 72 τερμάτων πριν από τη σέντρα, οι φιλοξενούμενοι δεν ήλπιζαν σε πολλά, παρά τις... νουθεσίες των 1.000 οπαδών που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο την προηγούμενη εβδομάδα. Η μείωση του σκορ από τον Ντάνιελ Ντιντάβι στο 78' ήρθε κατά τραγική ειρωνεία, αφού τη νέα σεζόν ο Γερμανός μέσος θα αγωνίζεται στη Βόλφσμπουργκ. Το 2-1 καταδίκασε τη Στουτγκάρδη (στις καθυστερήσεις ο Σίρλε σκόραρε ξανά), η οποία πληρώνει χρόνια κακοδιαχείρισης.

Το έτερο παιχνίδι της μάχης παραμονής είχε ενδιαφέρον και για τους δύο μονομάχους. Βέρντερ και Άιντραχτ αναμετρήθηκαν στη Βρέμη, με τον νικητή να σώνεται σίγουρα, ενώ ο ηττημένος θα μπορούσε να είχε δεύτερη ευκαιρία μέσω των πλέι οφ κόντρα στη Νυρεμβέργη, σε περίπτωση που η Στουγκάρδη δεν νικούσε στην Κάτω Σαξονία. Όπερ και εγένετο, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ στο 88' του δανεικού από την Τσέλσι τον Ιανουάριο Παπί Τζιλομποτζί, ο οποίος έστω και με διαφορετικό ρόλο, έκανε το καθήκον του και έσωσε τη Βέρντερ.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης πραγματοποίησε εξωπραγματική αντεπίθεση στο φινάλε της σεζόν, με τρεις σερί νίκες που την έφεραν ξανά σε θέση σωτηρίας. Μάλιστα, το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε διαφορετική έκβαση, εάν ο Μακότο Χασέμπε πλάσαρε καλύτερα τον Φέλιξ Βίντβαλντ στο 1ο ημίχρονο, ευκαιρία που ήταν η καλύτερη του αγώνα. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το 88', όταν το γκολ του Σενεγαλέζου κεντρικού αμυντικού κράτησε την ομάδα του Βίκτορ Σκρίπνικ στην κατηγορία.

Οι δύο εκπλήξεις της σεζόν, Μάιντς και Χέρτα, αν και είχαν μαθηματικές ελπίδες για το Champions League, συγκρούστηκαν στη Ρηνανία με στόχο τουλάχιστον το ένα από τα "εισιτήρια" που οδηγούν απευθείας στους ομίλους του Europa League. Οι γηπεδούχοι ήθελαν νίκη ή ισοπαλία, οι φιλοξενούμενοι μόνο νίκη και αμφότεροι δεν ήθελαν νίκη της Σάλκε με πολλά γκολ.

Μετά από ένα 1ο ημίχρονο με ελάχιστες καλές στιγμές, το 2ο μέρος ήταν πιο δυνατό, με τους δύο τερματοφύλακες να έχουν ακόμα πιο πολύ δουλειά και δη ο Λόρις Κάριους των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις ο Σαλομόν Καλού είχε τετ α τετ με το οποίο θα μπορούσε να αρπάξει την 5η θέση της Bundesliga για λογαριασμό των φιλοξενουμένων, ωστόσο ο MVP των Βερολινέζων δεν κατάφερε να φτάσει τα 15 γκολ φέτος και η ομάδα του Παλ Ντάρνταϊ με το 0-0 παρέμεινε πίσω από τη Μάιντς.

Αντιθέτως, λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση της απόλυσης του Αντρέ Μπράιτερναϊτερ, η Σάλκε κατάφερε να κερδίσει δύο θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα και να τερματίσει στην 5η, μετά από τη νίκη της με 4-1 επί της Χόφενχαϊμ εκτός έδρας. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφάλισε το έτερο "εισιτήριο" για τους ομίλους του Europa League της νέας σεζόν, υπό την καθοδήγηση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου του Μάρκους Βάιντσιρλ στον πάγκο.

Κλάας Γιαν Χούντελαρ και Έρικ Μαξίμ Τσούπο Μότινγκ έβαλαν μπροστά στο σκορ τους "βασιλικούς μπλε" στο πρώτο τέταρτο και παρά τη μείωση του Μαρκ Ουτ στο 41', δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία για τον τελικό νικητή. Ο Λιρόι Σανέ έκανε το 3-1 στο 56' και με αυτογκόλ στο τέλος, ο Φαμπιάν Σαρ "κλείδωσε" τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Η ταυτότητα της Bundesliga 2015-2016

Πρωταθλήτρια: Μπάγερν

Κυπελλούχος: Μπάγερν ή Ντόρτμουντ

Champions League: Μπάγερν (όμιλοι), Ντόρτμουντ (όμιλοι), Λεβερκούζεν (όμιλοι), Γκλάντμπαχ (πλέι οφ)

Europa League: Σάλκε (όμιλοι), Μάιντς (όμιλοι), Χέρτα (3ος προκριματικός)

Υποβιβασμός: Βέρντερ (πλέι οφ), Στουτγκάρδη, Ανόβερο

Προβιβασμός: Φράιμπουργκ, ΡΜΠ Λειψίας, Νυρεμβέργη (πλέι οφ)

1ος σκόρερ: Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν) 30

Τα αποτελέσματα της 34ης ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΙΟΥ 2016

16:30 Μπάγερν - Ανόβερο 3-1

(12' Λεβαντόβσκι, 28', 54' Γκέτσε - 66' Σόμπιεχ)

16:30 Ντόρτμουντ - Κολονία 2-2

(11' Κάστρο, 75' Ρόις - 27' Μοντέστ, 43' Γιόγιτς)

16:30 Λεβερκούζεν - Ίνγκολσταντ 3-2

(31' Αράνγκις, 37' Καμπλ, 61' Κίσλινγκ - 16' Λέκι, 69' αυτ. Χάρτμαν)

16:30 Βόλφσμπουργκ - Στουτγκάρδη 3-1

(11' Άρνολντ, 29', 90+2' Σίρλε - 78' Ντιντάβι)

16:30 Άουγκσμπουργκ - Αμβούργο 1-3

(11' Φινμπόγκασον - 36' Γκρέγκοριτς, 62' Μίλερ, 74' Γκρέγκοριτς)

16:30 Βέρντερ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0

(88' Τζιλομποτζί)

16:30 Χόφενχαϊμ - Σάλκε 1-4

(41' Ουτ - 7' Χούντελααρ, 14' Τσούπο Μότινγκ, 56' Σανέ, 89' αυτ. Σαρ)

16:30 Μάιντς - Χέρτα 0-0

16:30 Ντάρμσταντ - Γκλάντμπαχ 0-1

(31' Αζάρ, 63' Χαν)

Keywords
Τυχαία Θέματα