Υπουργός Παιδείας και ΠΟΕΔ συναντώνται την Τετάρτη

Την ευαρέσκειά της για την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή για συνάντηση στις 11 Οκτωβρίου, εκφράζει η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ), η οποία εκτιμά ότι «αναμένεται να εξευρεθούν λύσεις στα θέματα που θα τεθούν ενώπιον του Υπουργού Παιδείας».

Σε γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού αναφέρει ότι ζητήθηκε «επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, με σκοπό να συζητηθούν θέματα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα, ώστε αυτά να διευθετηθούν με τη δική του καταλυτική παρέμβαση».

Προσθέτει ότι «οι πρόσφατες

μεταθέσεις και μετακινήσεις εκπαιδευτικών που έγιναν και αφορούν σχολεία της Λευκωσίας, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις σχολικές μονάδες, στους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς, στα ίδια τα παιδιά και στους γονείς».

Ως εκ τούτου, η ΠΟΕΔ «ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, ώστε να ανακληθούν αυτές οι μεταθέσεις, οι οποίες είναι αδικαιολόγητο να γίνονται ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς».

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, «θα πρέπει να εξευρεθούν άλλοι τρόποι κάλυψης συγκεκριμένων κενών που εξακολουθούν να υπάρχουν σε κάποια σχολεία, χωρίς να αναστατώνονται άλλα».

Κατά τη συνάντηση μεθαύριο Τετάρτη, η ΠΟΕΔ, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, «θα θέσει επιτακτικά και το θέμα της εφαρμογής των Δεικτών Επιτυχίας και Δεικτών Επάρκειας στη Δημοτική Εκπαίδευση».

«Δυστυχώς, εξακολουθεί να υπάρχει, από Επιθεωρήτριες και Επιθεωρητές, παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα, γεγονός που αντιβαίνει στην προσπάθεια που γίνεται για ομαλή ένταξή τους στη μαθησιακή διαδικασία», αναφέρει ο κ. Φυλακτού.

Σημειώνει ότι η ΠΟΕΔ «απαιτεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και η όλη διαδικασία ένταξής τους να γίνει αβίαστα και ανάλογα με την εξοικείωση και την ετοιμότητα που αισθάνονται οι εκπαιδευτικοί στη βάση της επιμόρφωσης που έχουν τύχει μέχρι σήμερα».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ θα θέσει, επίσης, «προς διεξοδική συζήτηση το θέμα των καταγγελιών εναντίον εκπαιδευτικών από γονείς, με σκοπό να καθοριστεί και να αποφασιστεί συγκεκριμένη διαδικασία που θα εφαρμόζεται καθολικά και με συνέπεια».

Η διαδικασία αυτή, εξηγεί ο κ. Φυλακτού, «θα πρέπει να διασφαλίζει αφενός το κύρος των εκπαιδευτικών και την αξιοπρέπειά τους και αφετέρου τη σωστή και αντικειμενική διερεύνηση των καταγγελιών που γίνονται».

Στη γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ αναφέρει, επί του θέματος των καταγγελιών, ότι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έχει να κάνει και με πρόσφατα δημοσιεύματα σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στα οποία, χωρίς να έχει γίνει ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία, διασύρεται ένα ολόκληρο σχολείο».

Επίσης, «καθημερινά δικάζεται και καταδικάζεται δασκάλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να παρουσιάζονται αντικειμενικά τα πραγματικά γεγονότα και κυρίως χωρίς να διεξαχθεί οποιαδήποτε επίσημη έρευνα», συνεχίζει η ΠΟΕΔ.

Θεωρεί ότι «το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε, ήδη, να παρέμβει και να προστατεύσει το σχολείο, το προσωπικό και τα παιδιά, διασφαλίζοντας πρωτίστως την ομαλή λειτουργία του».

Η ΠΟΕΔ, καταλήγοντας, αναφέρει πως «παρακολουθεί με τη δέουσα προσοχή όλα όσα σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα και προτίθεται να προχωρήσει ακόμη και σε καταγγελία για τον διασυρμό του σχολείου και των εκπαιδευτικών στην Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα