Υπουργικό:Επιπρόσθετα φοιτητικά επιδόματα ύψους 1,5 εκ.ευρώ

Την παραχώρηση πρόσθετων χρηματικών ποσών, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, προς φοιτητές, στο πλαίσιο υλοποίησης της νομοθεσίας για τη φοιτητική μέριμνα, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής είπε ότι «μέσα από την πιο έγκαιρη, αποτελεσματική και λιγότερο γραφειοκρατική διαχείριση των αιτήσεων για τη φοιτητική μέριμνα και με τα πιο στοχευμένα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί, ολοκληρώσαμε έγκαιρα την εξέταση όλων των αιτήσεων και υπάρχουν εξοικονομήσεις που θα επιστρέψουμε πίσω στους φοιτητές».

Ανέφερε, ακόμη, ότι παραχωρήθηκε

φέτος 1 εκατ. ευρώ για Ελλαδίτες και επαναπατρισθέντες Κύπριους που φοιτούν στην Κύπρο, ενώ 300 χιλιάδες ευρώ παραχωρήθηκαν προς τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) για το πρόγραμμα «Φοιτητές εν Δράση», το οποίο στηρίζει φοιτητές και την Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία.

Ο κ. Καδής πρόσθεσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ενέκρινε ποσό 1,5 εκατ. ευρώ για φοιτητικά επιδόματα, κάτι που χαρακτήρισε ως την πιο στοχευμένη μορφή στήριξης προς τους φοιτητές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, και αυτά τα επιδόματα αφορούν σε θέματα σίτισης, στέγασης, παροχής βιβλίων και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πρόσθεσε ότι τα επιδόματα αφορούν συνολικά ποσό ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, «το οποίο είναι το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε τα τελευταία χρόνια για τον σκοπό αυτό».

Ο κ. Καδής είπε, ακόμη, ότι «παράλληλα, προσθέτουμε μια νέα κατηγορία (μορφής στήριξης), αυτή της σύνδεσης με το διαδίκτυο και με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε τους φοιτητές μας από ευάλωτες ομάδες». Όπως είπε, «με βάση τους υπολογισμούς μας, πέραν των 4 χιλιάδων φοιτητών θα επωφεληθούν από τα επιδόματα, ενώ αρκετές χιλιάδες άλλοι φοιτητές θα επωφεληθούν από το νέο μέτρο της συνδρομής στο διαδίκτυο».

Σημείωσε, επίσης, ότι έχει ολοκληρωθεί έγκαιρα και επιτυχώς η εξέταση όλων των αιτήσεων για φοιτητική χορηγία «και τώρα μας δίνεται δυνατότητα να εξετάσουμε αιτήσεις που υποβλήθηκαν μετά τη λήξη της προθεσμίας, αλλά που πληρούν τα κριτήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα