Υπόθεση Τράπεζας Κύπρου: Αποφάσεις στις 5 Μαΐου

Την απόφαση του επί των προδικαστικών αιτημάτων που έχουν εγείρει οι δικηγόροι υπεράσπισης των πέντε πρώην ανωτάτων στελεχών της Τράπεζας Κύπρου, αναμένεται να ανακοινώσει το Μόνιμο Κακουργιοδικείο στις 5 Μαΐου το πρωί.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου ολοκλήρωσε την αγόρευση της ενώπιον του δικαστηρίου επί των προδικαστικών αιτημάτων της υπεράσπισης.

Πέραν

της εταιρείας, κατηγορούμενοι είναι οι πρώην Πρόεδροι του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας Θεόδωρος Αριστοδήμου και Αντρέας Αρτέμης, οι πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι Ανδρέας Ηλιάδης και Γιάννης Κυπρή και ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας και υπεύθυνος για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα Γιάννης Πεχλιβανίδης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς καταδολίευση και της χειραγώγησης της αγοράς αναφορικά με «τη μη ενημέρωση του κοινού ότι οι κεφαλαιουχικές ανάγκες της 1η κατηγορούμενης (η τράπεζα) είχαν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το ποσό των €200 εκατ. που είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου του 2012».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα