Υπόθεση Θανάση: «Δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο να βρεθούν οι δολοφόνοι»

Τον διορισμό ανακριτών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητά η κυρία Ανδριάνα Νικολάου, μητέρα του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου ο οποίος δολοφονήθηκε το 2005.

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο νομικός Σύμβουλος Ηλίας Στεφάνου ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου.

Μιλώντας για την επιθυμία της οικογένειας να διοριστεί ανεξάρτητη επιτροπή είπε ότι αυτό είναι εφικτό καθώς προβλέπεται και από την ποινική δικονομία. «Είτε ο Γενικός Εισαγγελέας είτε το υπουργικό συμβούλιο μπορεί να διορίσουν καθώς λόγω της αδυναμίας εμπιστοσύνης που προκύπτει είναι το πιο σώφρον

που μπορεί να γίνει».

Δείτε επίσης: Υπόθεση Θανάση: Η θανατική ανακρίτρια «δίκασε» τη Νομική Υπηρεσία

Ερωτηθείς αν μπορεί να ασκηθεί έφεση είπε ότι υπάρχουν δύο διαδικασίες. «Η μια είναι μέσω του προέδρου του επαρχιακού δικαστηρίου εάν γίνει η σχετική αίτηση από το δικαστήριο για να εξετάσει το πόρισμα και τα πρακτικά και το δεύτερο λέγεται προσπάθεια ακύρωσης στη βάση προνομιακού εντάλματος στο Ανώτατο Δικαστήριο όχι στο Εφετείο όταν υπάρχουν εμφανή νομικά σφάλματα».

Στη συνέχεια και σε ερώτηση αν μπορεί να γίνει αποδεκτό το πόρισμα από τη Νομική Υπηρεσία είπε ότι αν γίνει αποδεκτό το πόρισμα τότε μονοδρομικά θα πρέπει να διερευνηθεί στη βάση του πορίσματος και να γίνει έρευνα ως προς το ποιοι οδήγησαν στον στραγγαλισμό. Το δεύτερο σενάριο είναι η ενδεχόμενη αμφισβήτηση.

Στο τέλος ερωτήθηκε κατά πόσο με τα ευρήματα που υπάρχουν μπορούν να βρεθούν οι δολοφόνοι. «Είναι δεδομένο πως όσος περισσότερος χρόνος περνάει τόσο δυσκολεύει τη λήψη της μαρτυρίας, δεν είναι ανέφικτο αλλά είναι σίγουρα πάρα πολύ δύσκολο. Τα πρώτα στάδια της ανακάλυψης και του ανακριτικού σταδίου είναι σημαντικά για τη λήψη μαρτυρίας και τη δυνατότητα εξιχνίασης οποιασδήποτε υπόθεσης άρα δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν μπορεί να γίνει».

Διαβάστε επίσης: Δακρυσμένη η κα. Ανδριάνα: Δεν θέλω να ακούω για ΝΥ - Ο στρατός τον σκότωσε

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπόθεση Θανάση, Δύσκολο,ypothesi thanasi, dyskolo