Υπόθεση ΟΣΕΛ: Φυλάκιση με αναστολή σε Πρόεδρο & Αντιπρόεδρο

Η τελευταία πράξη στην ποινική υπόθεση που αφορά τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ), όπου κατηγορούμενοι ήταν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Ιορδάνης Ιορδάνους και Κυριάκος Κυριάκου αντίστοιχα, διαδραματίστηκε σήμερα.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στους δυο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 15 μήνες, με αναστολή τριών ετών.

Οι δύο είχαν παραδεχθεί ενοχή στις περισσότερες από τις 148 συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, ενώ απαλλάγηκαν από κάποιες άλλες κατηγορίες.

Την

υπόθεση είχε φέρει στο φως ο Οδυσέεας Μιχαηλίδης. Ο νυν Γενικός Ελεγκτής, το 2012 ήταν υπεύθυνος Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Συγκοινωνιών και, σε εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε, εντόπισε παρατυπίες στον ΟΣΕΛ.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν τα αδικήματα της πλαστογραφίας τιμολογίων, της κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, της ψευδούς καταχώρησης από αξιωματούχους εταιρείας και της απόπειρας εξασφάλισης χρημάτων διά ψευδών παραστάσεων.

Σύμφωνα με την κατηγορία 145, οι κατηγορούμενοι, τον Σεπτέμβριο του 2011, στη Λευκωσία, διά ψευδών παραστάσεων αποπειράθηκαν να εξασφαλίσουν από την Κυπριακή Δημοκρατία το χρηματικό ποσό των €77,556, χρησιμοποιώντας πλαστά τιμολόγια.

Keywords
Τυχαία Θέματα