Υπόθεση Cablenet: Έρευνες σε Κύπρο και εξωτερικό

Μετά τη σύλληψη της μητέρας και του 19χρονου χάκερ γιού της, που φέρεται να επιτέθηκε 8 φορές στο δίκτυο της Cablenet, μέσα σε μια μόνο βδομάδα, καθιστώντας το μή διαθέσιμο, η Αστυνομία πέρασε χθες χειροπέδες και σε τρίτο πρόσωπο.

Πρόκειται για 62χρονο κάτοικο Λευκωσίας, με αγγλική υπηκοότητα, φιλικό πρόσωπο των δύο συλληφθέντων, το όνομα του οποίου αναγραφόταν στα τραπεζικά έγγραφα με τις μετακινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών, που εντοπίστηκαν

στην οικία του 19χρονου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Αντρέα Αγγελίδη ''Το πρόσωπο έχει ανακριθεί, έχει δώσει κάποιους ισχυρισμούς και έχει αφεθεί ελεύθερο, χωρίς - στο παρόν στάδιο - να κατηγορηθεί, εν αναμονή ολοκλήρωσης των εξετάσεων. Όσο αφορά δε την μαρτυρία, φαίνεται να υπάρχει εμπλοκή του - για σκοπους διερεύνησης στη βάση των αδικημάτων - στη συγκεκριμένη υπόθεση''.

Παρά το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος, ο 62χρονος δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου για ανάκριση, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επανασύλληψής του, εαν προκύψουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο.

''Στην έρευνα που έχει γίνει χθες στην κατοικία και τα υποστατικά του συγκεκριμένου προσώπου, ηλικίας 62 χρόνων, έχουν εντοπιστεί ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης και αριθμός εγγράφων, τα οποία έχουν παραληφθεί και δειρευνώνται, εξετάζονται απο το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος'', προσθέτει ο κ.Αγγελίδης.

Οι Αρχές της Δημοκρατίας συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις έρευνες, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στα τεκμήρια που εντοπίστηκαν τόσο στην οικία του 62χρονου, όσο στην οικία του 19χρονου και της μητέρας του, οι οποίοι τελούν υπο κράτηση.

Την ίδια στιγμή, έρευνες πραγματοποιούνται και στο εξωτερικό, καθώς στα ίχνη του νεαρού χάκερ έφθασε τον περασμένο Φεβρουάριο και το FBI, στο πλαίσιο διερεύνησης παρόμοιας υπόθεσης απόσπασης χρημάτων με απειλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα