Υποψήφιος της γαλλικής ακροδεξιάς ο πρώην επικεφαλής της δύναμης FRONTEX

Ο πρώην επικεφαλής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX), ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στο γαλλικό ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου, όπου θα φιγουράρει στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου.

Ο Εθνικός Συναγερμός (RN) που ηγείται από τη Μαρίν Λεπέν, δηλώνει ότι διαθέτει ένα «συμπαγές σχέδιο και τη δυνατότητα να το εφαρμόσει» για την καταπολέμηση της μετανάστευσης, αναφέροντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ευρωκράτες θεωρούν τη μετανάστευση ως σχέδιο και όχι

πρόβλημα.

Ο πρώην επικεφαλής του FRONTEX, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του οργανισμού από το 2015 έως το 2022, προσθέτει ότι η απόφασή του να ενταχθεί στο RN είναι λογικά συνεπής, καθώς εργάστηκε για το κράτος σε θέματα ασφάλειας και διαχείρισης της μετανάστευσης.

Η ένταξή του στο κόμμα της Μαρίν Λεπέν υποδηλώνει την πρόθεση του RN να ενισχύσει τη δεξαμενή ειδικών και τεχνοκρατών του, προκειμένου να αποκτήσει αξιοπιστία και να επιτύχει στο μέλλον την άσκηση εξουσίας.

Ο πρώην επικεφαλής του FRONTEX παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2022 μετά από πειθαρχική έρευνα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, αλλά αντιτάσσεται στις κατηγορίες που του αποδίδονται, επιμένοντας ότι ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ούτε το διοικητικό συμβούλιο του FRONTEX βρήκαν πειστικές αποδείξεις.

Οι Ευρωεκλογές φαίνεται να προσφέρουν στο RN μια μοναδική ευκαιρία να ενισχύσει τη θέση του στη γαλλική και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα