ΥΠΟΙΚ: Δεν θα υπάρξουν άμεσες οικονομικές συνέπειες

Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν άμεσες οικονομικές επιπτώσεις από το Brexit, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών,Χάρης Γεωργίαδης, στην εκπομπή του Ράδιο Πρωτο "Έχουμε Θέμα".

Συνέστησε ψυχραιμία και επαγρύπνηση και τόνισε ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία πως εισήλθαμε σε μια περίοδο με έντονο το στοιχείο της αβεβαιότητας".

Μέχρι στιγμής, ανέφερε, δεν υπάρχει καμία νομική μεταβολή, η Βρετανία εξακολουθεί και σήμερα ακόμα να είναι μέλος της ΕΕ και μέχρι την οριστική έξοδο της θα μεσολαβήσει μακρά περίοδος λεπτομερών και εντατικών διαπραγματεύσεων.

Θεωρώ, είπε, ότι οι αρνητικές επιπτώσεις

θα αφορούν περισσότερο το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο και λιγότερο τα κράτη μέλη και μεταξύ αυτών και την Κύπρο.

Σε σχέση με τις επιπτώσεις στον τουρισμό, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι φέτος δεν αναμένεται άμεση αρνητική επίπτωση, καθώς τα τουριστικά πακέτα έχουν προπληρωθεί.

Σε βάθος χρόνου, ωστόσο, αν σε 6-8 μήνες από σήμερα η ισοτιμία της στερλίνας παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το ευρώ, τότε το κυπριακό τουριστικό πακέτο θα καταστεί ακριβότερο και άρα όχι τόσο ελκυστικό.

Ο κ. Γεωργιάδης αναμένει, ωστόσο, σταδιακά σταθεροποίηση της κατάστασης στις διεθνείς αγορές.

Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε περισσότερο ανήσυχος για τις πολιτικές επιπτώσεις και προβληματισμένος για το πολιτικό πλαίσιο, εντός του οποίου λήφθηκε η απόφαση εξόδου της Βρετανία από την Ε.Ε., παρά για τις οικονομικές συνέπειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα