ΥΠΟΙΚ: Αναγκαία η αποκρατικοποίηση της Cyta

H Kύπρος δεν θα καταστραφεί, ούτε θα μπει σε περιπέτειες, αν δεν εγκριθούν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για την αποκρατικοποίηση της cyta, αλλά θα χάσει την τελευταία δόση των 400 εκατομμυρίων του μνημονιακού προγράμματος, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, σε συνέντευξη στην εκπομπή «ΕΡΤ Focus».

Η κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, θα πρέπει να πείσει τη Βουλή ότι η αποκρατικοποίηση

της cyta αποτελεί αναγκαία εκσυγχρονιστική και μεταρρυθμιστική κίνηση. Κίνηση, η οποία, όπως είπε, θα φέρει στην Κύπρο ξένους επενδυτές και προοπτικές ανάπτυξης σ’ ένα ανταγωνιστικό και απαιτητικό πεδίο, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες. Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι οι αποκρατικοποιήσεις δεν γίνονται για να ικανοποιηθεί η τρόικα, αλλά για να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει ανάγκη το νησί.

Είναι στρατηγική και επιδίωξη της κυβέρνησης, δήλωσε ο Χάρης Γεωργιάδης, να αντικρίσει ουσιαστικά την οικονομική κρίση ως ευκαιρία για αλλαγές, εξυγίανση και εκσυγχρονισμό.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Κύπρου για το 2015, δήλωσε, υπερβαίνει το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Αποτελεί, μάλιστα, είπε, τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων επτά χρόνων για την Κύπρο.

Επόμενος στόχος, επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, γεγονός που θα φέρει επενδύσεις, θα προωθήσει την επιχειρηματικότητα, θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες, θα μειώσει την ανεργία και θα βοηθήσει στην οικονομική εξυπηρέτηση των δανείων, τόσο των πολιτών, όσο και των επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής ο ΥΠΟΙΚ εξέφρασε επιφυλάξεις για ορισμένες πτυχές του και κυρίως για τη νέα φορολογική επιβάρυνση, η οποία, όπως είπε, κάνει πιο βαθιά την ύφεση και δημιουργεί φαύλο κύκλο.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η μόνη επιλογή, που έχει η Ελλάδα, είναι να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Η Ελλάδα, δήλωσε ο Χάρης Γεωργιάδης, έχει απίστευτες παραγωγικές δυνατότητες και μπορεί να γίνει μία από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης, αρκεί να απαλλαγεί από τα βαρίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα