Υπό κράτηση 31χρονος για υπόθεση πλαστών χαρτονομισμάτων

Διάταγμα τετραήμερης προσωποκράτησης εναντίον άνδρα από τη Συρία, 31ετών, μόνιμου κάτοικου Λεμεσού, διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάλληλος μπυραρίας στην Αγία Νάπα κατήγγειλε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι γύρω στη μια χθες τα ξημερώματα άγνωστος άνδρας, πλήρωσε το λογαριασμό για ποτά που παρήγγειλε στην μπυραρία, με ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο εκ πρώτης όψεως

φαινόταν να είναι πλαστό.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στην μπυραρία, όπου εντόπισαν το άγνωστο άτομο και όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 31χρονο από τη Συρία μόνιμο κάτοικο Λεμεσού, στην κατοχή του οποίου, ύστερα από έρευνα, εντοπίστηκαν ένα χαρτονόμισμα των 50 και ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι πλαστά. Τα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Στη συνέχεια η Αστυνομία διενήργησε έρευνα στο αυτοκίνητο του 31χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, άλλα οκτώ χαρτονομίσματα, τα οποία φαίνεται να είναι πλαστά. Επίσης εντοπίστηκε ένα νάιλον σακουλάκι το οποίο περιείχε ξηρή πράσινη φυτική πράσινη ύλη κάνναβης, βάρους μισού γραμμαρίου.

Ο 31χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο υπάλληλος της μπυραρίας επισκέφθηκε γύρω στις 4 χθες τα ξημερώματα το ΤΑΕ Αμμοχώστου και παρέδωσε ακόμα ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ που εντόπισε κατά την τελική καταμέτρηση των εισπράξεων του υποστατικού και το οποίο φαίνεται να είναι πλαστό.

Η Αστυνομία διενήργησε έλεγχο στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μπυραρίας και φαίνεται ότι το φερόμενο ως πλαστό χαρτονόμισμα, το έδωσε ο 31χρονος Σύριος.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του.

Την υπόθεση διερευνούν το ΤΑΕ Αμμοχώστου και το Επαρχιακό Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα