Διασπάθιση 1,5 εκ. ευρώ από το κτίριο Εκλεκτικής Υπηρεσίας

Ένα κτίριο που κατά τα λεγόμενα αποτελούσε πρότυπο και πληρούσε όλες τις προδιαγραφές. Η διαδικασία όμως που ακολουθήθηκε για την ανέγερση και συντήρηση του κτιρίου της Ελεγκτικής υπηρεσίας, όπως αναφέρθηκε στην επιτροπή Ελέγχου, παρουσίασε κενά, παρατυπίες, ελλείψεις και ατασθαλίες.

Ενάμισι εκατομμύριο ευρώ ζημιά επιβαρύνεται το κράτος από τις αλλαγές στα συμβόλαια, του ακατάλληλου όπως αποδείχθηκε τελικά κτιρίου.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αριστοτέλης Μισός ανέφερε ότι η επιτροπή ζήτησε από τον γενικό ελεγκτή να της δώσει πλήρη μελέτη σε σχέση με

την ανέγερση του κτηρίου.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου διερωτήθηκε ποιος ευθύνεται για «το μπάχαλο και την ασυνεννοησία με κόστος εκατομμυρίων για την Κυπριακή Δημοκρατία. Συμβόλαια εξαφανίστηκα και επανεμφανίστηκαν»

Ο γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, υπέδειξε ότι δε χρησιμοποιήθηκε υγιής διαδικασία στη σύναψη του συμβολαίου καθώς όπως έγινε ο διαγωνισμός είπε, ο εργολάβος του έργου πληρώθηκε και για το ρίσκο, το οποίο βαραίνει τη Δημοκρατία. Το έργο ολοκληρώθηκε σε 2 χρόνια αντί 15 και η συντήρηση γίνεται τώρα μετά από πιέσεις του Γενικού Ελεγκτή.

Χωρίς να περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο, κατασκευάστηκε παράτυπα ντους στο γραφείο τότε της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, το οποίο στη συνέχεια για άγνωστους λόγους κατεδαφίστηκε, για να εντοπιστούν φωτογραφίες που το αποδείκνυαν.

Λειτουργός της Ελεγκτικής υπηρεσίας, ανέφερε ότι κατεδάφισαν το ταβάνι του γραφείου του, όταν ανακάλυψε ότι εκεί γέννησαν γάτοι. Τα εξωτερικά φώτα του κτιρίου αναφέρθηκε, ήταν ο περίγελος των απέναντι κτιρίων αφού έμοιαζε με νυχτερινό κέντρο.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι «Μιλούμε για το έργο πρότυπο που έπρεπε να είναι το παράδειγμα και φαίνεται ότι είχαμε κομπίνα και τραγικά λάθη»

Η Επιτροπή Ελέγχου ζήτησε από τον γενικό ελεγκτή να ασκήσει έρευνα και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

Keywords
Τυχαία Θέματα