ΥΠΕΞ Τουρκίας: Διαστρεβλωμένες δηλώσεις για το Κυπριακό

Σε ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχολίασε την 4η Σύνοδο των Μεσογειακών-Νότιων Χωρών της ΕΕ, τονίζοντας ότι στη διακήρυξη αναφέρονται διαστρεβλωμένες και ανεδαφικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η έβδομη παράγραφος της Κοινής Διακήρυξης που υιοθετήθηκε στην 4η Σύνοδο των Μεσογειακών-Νότιων Χωρών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 10 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή της Ιταλίας, της Γαλλίας, της

Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Μάλτας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης (sic), περιέχει διαστρεβλωμένες και ανεδαφικές δηλώσεις όσον αφορά στις εξελίξεις του Κυπριακού ζητήματος. Αυτές οι δηλώσεις δείχνουν ότι η στάση των Ελληνοκυπρίων ήταν ο κύριος λόγος της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων που ξεκίνησαν στο νησί το 2018 και τελείωσαν το 2017 με το κλείσιμο της Συνόδου για την Κύπρο χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έδωσαν ακόμα ένα παράδειγμα για το πώς οι ελληνοκυπριακή πλευρά εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι είναι κράτος μέλος της ΕΕ σε μια προσπάθεια να εμποδίσει μια συμφωνία».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα