«υπεξ»: Τα σχολικά βιβλία έφτασαν στο Ριζακάρπασο

Τα σχολικά βιβλία έφθασαν χωρίς πρόβλημα στο δημοτικό και το γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου για τη νέα σχολική χρονιά, αναφέρει ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» που κάνει λόγο για προσπάθεια της «ε/κ διοίκησης», όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία, προσφεύγοντας στα ψέματα, να αμαυρώσει τους «θεσμούς» των Τ/κ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αντικρίζουν με λύπη τη δήλωση περί παρεμπόδισης των βιβλίων για τα εν λόγω

σχολεία και «είναι ντροπιαστικό να γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί η εικόνα ότι οι μαθητές είναι όμηροι για να υπάρξουν πολιτικά οφέλη».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η συνηθισμένη διαδικασία κάθε χρόνο για τα βιβλία είναι ότι μέσω των ΗΕ μεταβιβάζονται στο «υπουργείο εξωτερικών» όπου «τα αρμόδια τμήματά μας τα ερευνούν». Αναφέρει ότι στο «υπεξ» έφτασαν 107 βιβλία για το δημοτικό, 149 για το γυμνάσιο και το λύκειο, 23 βιβλία αγγλικών, 3 γαλλικών. Σε 3 βιβλία του δημοτικού και 5 γυμνασίου/λυκείου, προστίθεται, «το περιεχόμενο κρίθηκε προβληματικό» καθώς περιείχε εκφράσεις «που υποκινούν αισθήματα έχθρας και είναι αντίθετα προς την ιδέα της ειρηνικής διαβίωσης με ανεκτικότητα».

Με το αίτημα τα βιβλία αυτά να επανεξεταστούν και να αλλάξουν οι εκφράσεις ώστε να είναι θετικές ως προς τον αμοιβαίο σεβασμό των «λαών», όπως γράφει, τα βιβλία στάληκαν πίσω μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. «Σήμερα ωστόσο τα εν λόγω βιβλία παραδόθηκαν χωρίς πρόβλημα από τα ΗΕ στο ε/κ δημοτικό και γυμνάσιο σχολείο στο Ριζοκάρπασο».

Είναι ντροπιαστικό το ε/κ Υπουργείο Παιδείας, αναφέρει η ανακοίνωση του «υπεξ», να προσπαθεί να κερδίσει πολιτικά οφέλη, παρουσιάζοντας τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου ως ομήρους, εκμεταλλευόμενο ακόμα και το θέμα της εκπαίδευσης προς τους μαθητές του δικού του «λαού», κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί το «υπουργείο εξωτερικών».

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι λόγω της αρνητικής στάσης του Υπουργείου Παιδείας το αίτημα για τη δημιουργία τ/κ σχολείου για τους Τ/κ μαθητές έμεινε χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα