ΥΠΕΞ Ομάν: Λύση που διαφυλάττει την Κύπρο ως ένα κράτος

Υπέρ μιας λύσης που διαφυλάττει την Κύπρο ως ένα κράτος, τάχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ομάν Yusuf bin Alawi bin Abdullah, σημειώνοντας πως η συνέχιση του διαχωρισμού, θα έχει ως οριστικό αποτέλεσμα τη διχοτόμηση.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη και την κυπριακή αντιπροσωπεία, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ομάν, ο ΥΠΕΞ σημείωσε πως πέραν

των επισήμων οδών των συνομιλιών, θα πρέπει να γίνονται προσπάθειες και σε άλλα επίπεδα.

Ο κ. Συλλούρης, από την πλευρά του, εξέφρασε την πεποίθηση και την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει λύση στο Κυπριακό πρόβλημα. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο ρόλος της χώρας μας θα είναι αρκετά αναβαθμισμένος, είπε.

Τόνισε πως η Κύπρος, σε συνεργασία με το Ομάν, θα μπορούν να συμβάλλουν στη σταθερότητα της περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρουσίασε την πρότασή του για τη δημιουργία μιας ομάδας μικρών κρατών της Μέσης Ανατολής σε θέματα χαμηλής πολιτικής. Ο ΥΠΕΞ δεσμεύτηκε να μελετήσει την πρόταση αυτή. Ο κ. Συλλούρης ζήτησε τη στήριξη του ΥΠΕΞ στη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς και τη στήριξή του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα