ΥΠΕΞ: Αντιδράσεις & μέτρα κατά Τουρκίας αναλόγως εξαγγελιών Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναλόγως των εξαγγελιών στα κατεχόμενα από τον Ερντογάν θα υπάρξουν και οι ανάλογες αντιδράσεις που έχουν τύχει επεξεργασίας από την ΚΔ , δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι.

«Ο στόχος και επιδίωξη Ερντογάν είναι να προωθήσει μέσω τετελεσμένων, τον τερματισμό των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και την προώθηση μιας άλλης μορφής λύσης», επεσήμανε.

Η αντιδράσεις , όπως είπε, μερίδας Τ/κ  και η άρνηση

να παραστούν στις εκδηλώσεις Ερντογάν στα κατεχόμενα στέλνει μηνύματα στην διεθνή κοινότητα και την Τουρκία.

Για την στάση της Ελλάδα, ο κ. Χριστοδουλίδης μίλησε για έμπρακτη στήριξη της Αθήνας σε κάθε βήμα και ενέργεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Η Τουρκία προσεγγίσει Ελλάδα και Κύπρο ως ένα ενιαίο χώρο και οποιαδήποτε τετελεσμένα που αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία είτε την Ελλάδα  εντάσσονται μέσα σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό», είπε.

Επιπλέον είπε πως η Ε.Ε έχει στην εργαλειοθήκη της τα αναγκαία μέσα για να τύχουν αξιοποίησης  και αντιμετώπισης μιας κατάστασης πραγμάτων που αποσκοπούν σε αλλαγή της βάσης λύσης του Κυπριακού.

Mεταξύ άλλων εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τα επεισόδια στο συγκρότημα Δίας. Κάποια στιγμή πρέπει να προβληματιστούμε για την μάστιγα των fake news.

Διαβάστ επίσης: Mήνυμα του τούρκου «Γκέμπελς» για δυο κράτη πριν την άφιξη Ερντογάν (BINTEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΕΞ, Αντιδράσεις, Τουρκίας, Ερντογάν ΒΙΝΤΕΟ,ypex, antidraseis, tourkias, erntogan vinteo