Υπέταξε τον Παναθηναϊκό και φουλάρει για τον τίτλο ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 69-55 για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξάγεται στα Χανιά και την Κυριακή (10/4) θα αντιμετωπίσει την Ελευθερία Μοσχάτου για το βαρύτιμο τρόπαιο.

Σε μία αναμέτρηση με ένταση, πάθος, τακτική, ανάγκη και ευκαιρία για απαντήσεις, οι τυπικά γηπεδούχοι έφυγαν με το

ροζ φύλλο του αγώνα.

Στην εναρκτήρια περίοδο οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αγχωμένες, βιαστικές και με λανθασμένες επιλογές στην προσπάθεια τους να σκοράρουν. Φυσικά και η δυστοκία εκατέρωθεν δεν βοήθησε στην δημιουργία ρυθμού και έτσι έκλεισε 13-10.

Και εκεί που όλα φαινόντουσαν πως θα κυλήσουν σε χαμηλό σκορ, ο Ολυμπιακός χτύπησε στο ζωγραφιστό με τις Βίτολα και Χάμπλιν, τα μπασίματα της Νικολοπούλου… με αποτέλεσμα να περάσουν οι τυπικά γηπεδούχοι σε διψήφια διαφορά (31-21) και έκλεισε το ημίχρονο με 37-21.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην συνδέθηκε πίσω από την μεγάλη άρκτο, όμως στην επανέναρξη έδωσε εξ αρχής τον τόνο και με τρίποντα επανήλθε. Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε πολλά σφάλματα και άνοιξε το παράθυρο για την ανατροπή. Η περίοδος έληξε στο 52-42, αν και είχε κατέβει μέχρι και τους -9.

Στην τελευταία περίοδο αμφότεροι επιχείρησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους μέσω της άμυνας. Η Ελένη Καπογιάννη ζήτησε διαρκή πίεση σε όλο το γήπεδο και σε κάθε κατάσταση, αν και το σύνολο του Ζίμπαρτς διατήρησε τα ηνία και στο έσχατο 3λεπτο η αναμέτρηση επί της ουσίας έλαβε τέλος.

Ο Ολυμπιακός κοιτάει το τρόπαιο την Κυριακή (10/4), μολονότι μπροστά του η αξιόμαχη Ελευθερία Μοσχάτου θα δώσει την δική της μάχη για το τρόπαιο.

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 37-31, 52-42, 69-54

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπέταξε, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακός,ypetaxe, panathinaiko, olybiakos