Υπ.Εσωτερικών: Καμία συσχέτιση του Υπουργού με τις διώξεις

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζει πως η αστυνομική έρευνα που διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας για τις διαδικασίες εισόδου αλλοδαπών φοιτητών από την Μπαγκλαντές δεν αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το ΥΠΕΣ, ούτε και τον ίδιο τον Υπουργό, σύμφωνα με την απάντηση του Κώστα Κληρίδη σε σημερινή επιστολή του Σωκράτη Χάσικου.

Μαζί με την ανακοίνωση το Υπουργείο δίδει τις επιστολές στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την επιστολή του ΥΠΕΣ, ημερομηνίας 12 Οκτωβρίου, ο κ. Χάσικος χαιρέτισε την απόφαση του κ. Κληρίδη για διεξαγωγή αστυνομικής έρευνας αναφορικά με τις διαδικασίες εισόδου

στην Κύπρο αλλοδαπών φοιτητών από την Μπαγκλαντές, σημείωσε πως ο ίδιος λειτούργησε και λειτουργεί πάντα μέσα σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας για όλα τα θέματα στα οποία καλείται να δώσει λύσεις και ζήτησε να πληροφορηθεί κατά πόσο η έρευνα αυτή αφορά και το πρόσωπό του. “Σε μια τέτοια περίπτωση, προτίθεμαι να ζητήσω άδεια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να απέχω των καθηκόντων μου,μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών”.

Στην απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 12 Οκτωβρίου, ο Γενικός Εισαγγελέας επισημαίνοντας ότι το περιεχόμενο της επιστολής Χάσικου “πρέπει να πω, καταδεικνύει υπερβάλλουσα ευαισθησία εκ μέρους σας, στοιχείο απαραίτητο για τον κάτοχο Υπουργικού θώκου”, διευκρινίζει ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στην Αστυνομία για το θέμα “αφορούν και περιορίζονται μόνο σε θέμα ενδεχόμενης διάπραξης ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με χάλκευση/πλαστογραφία εγγράφων και δεν αφορά την διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Υπουργείο σας ή όργανα του σε σχέση με την είσοδο και εισδοχή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλοδαπών φοιτητών”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα