ΥΠΕΣ για προσφυγικά στεγαστικά: «Μακριά από εμάς αυτά τα fake news» (vid)

Παρέμβαση στις Τομές στα Γεγονότα έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, απαντώντας στα περί παγιοποίησης της οικονομικής βοήθειας για τα προσφυγικά στεγαστικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα, ο ΥΠΕΣ ανέφερε ότι ρωτήθηκε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη με την Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής εάν η Κυβέρνηση θα αναστείλει ή θα παγώσει τα σχέδια και απάντησε δύο φορές ότι παγώνουμε ούτε αναστέλλουμε σχέδια. Πρόσθεσε ότι όσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί αλλά δεν πληρώθηκαν ακόμα, θα πληρωθούν μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Για

τις υπόλοιπες 3.700 αιτήσεις είπε ότι εξασφάλισε η Κυβέρνηση νομική συμβουλή και μπορούν να εξεταστούν και θα παραχωρείται δεσμευτική επιστολή προς του δικαιούχους ότι τα ποσά θα πληρωθούν μόλις η πιστοληπτική ικανότητα του κράτους το επιτρέψει και αυτό όχι στο διηνεκές.

Εξήγησε ότι μέσα στο 2020 δεν μπορεί η Κυβέρνηση να καλύψει το σύνολο αυτών των αιτήσεων γιατί χρειάζονται 97 εκατομμύρια.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Επιτροπής Προσφύγων ανέφερε «μακριά από εμάς αυτά τα fake news που προσπαθούν να διασπείρουν».

Υπενθυμίζεται ότι παγιοποιείται η οικονομική βοήθεια για τα προσφυγικά στεγαστικά προγράμματα, αναφέρει η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Σκεύη Κουκουμά, σε γραπτή δήλωσή της, προσθέτοντας ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ενημέρωσε την Επιτροπή ότι η Κυβέρνηση θα παραχωρεί υποσχετική ότι θα καταβάλει την εγκεκριμένη προσφυγική χορηγία στο μέλλον.

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα