ΥΠΕΣ: Nα ψάξουν τους προηγούμενους Υπουργούς για ΧΥΤΥ Κόσιης

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα σκάνδαλα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, απασχόλησαν τη διευρυμένη συσκεψη στη Νομική Υπηρεσία η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα.

Στη σύσκεψη στην οποία προήδρευε ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν απασχόλησε η νομική πτυχή της υπόθεσης αλλά το τι μέλλειν γενέσθαι για τη διαχειριση του σοβαρού αυτού θέματος και ενόψει του γεγονότος ότι οι ανακρίσεις είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Χάσικό, η Κυβέρνηση δεν ανανεώνει το συμβόλαιο με το ΧΥΤΥ

Κόσισης, Όπως είπε, θα απευθύνει προς τον Γενικό Εισαγγελέα γραπτώς όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν προκειμένου να γνωματεύσει αν η Κυβέρνηση έχει δικάιωμα να μην προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου και να αναλάβει τη διαχειριση.

Ο ΥΠΕΣ, υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση ήταν στο παρα πέντε να υπογράψει το συμβόλαιο με το ΧΥΤΥ Κόσιης μετά από επαναδιαπραγμάτευση των Γενικού Εισαγγελέα, Γενικού Ελεγκτή, του ΥΠΕΣ, του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων και άλλων παραγόντων.

Ο ΥΠΕΣ, άφησε αιχμές στις προηγούμενες Κυβέρνήσεις λέγοντας ότι από το 2013 η παρούσα Κυβέρνηση ασχολήθηκε με δύο κατά προτεραιότητα θέματα, τη Δρομολαξιά και το ΧΥΤΥ Κόσιης με ανεξάρτητη έρευνα και πόρισμα από το Σεπτέμβριο του 2013 το οποίο ενώ στάληκε στους ιθυνοντες δεν βρήκαν τίποτα το μεπτό.

"Εμείς απο το 2013 είχαμε πορισμα για το ΧΥΤΥ Κόσιης, να ψάξουν τους προηγούμενους υπουργούς. Όλα αυτά δεν ειναι θέματα δικά μας, αλλοι τα έκαναν"

Τ'έλος ερωτηθείς για την επιστολή που έστειλε στο Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτσιάτη με την οποία τον καλεί να απέχει από τα καθήκοντά του, ο κ. Χάσικος, ανέφερε ότι πρεπει να συμπεριφερόμαστε ίσα και όμοια σε όλους. Όπως εστειλα επιστολή στο Βεργα τότε, την ίδια επιστολή έλαβε σήμερα και ο κ. Λουρουτσιάτης".

Keywords
Τυχαία Θέματα