ΥΠΑΜ: Αναβαθμίστηκε ο ρόλος της ΕΦ κατά των εξαρτήσεων

Η Εθνική Φρουρά έχει αναβαθμίσει το τελευταίο διάστημα σημαντικά την όλη δράση της κατά των εξαρτήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρόληψης, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Ο Υπουργός Αμυνας μιλούσε κατά τη λήξη της Εβδομάδας κατά των Ναρκωτικών, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι “στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Άμυνας συνεργάζεται στενά

με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο, καθώς και με πολλούς άλλους φορείς”.

Ανάμεσα σε άλλα, σύμφωνα με ανακοίνωση, "έκανε αναφορά στα σεμινάρια που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών για στελέχη και εθνοφρουρούς, στα προγράμματα επιμόρφωσης σε συνεργασία με το ΚΕΝΘΕΑ, καθώς και στα νέα προγράμματα κατά του καπνίσματος και του αλκοόλ”.

Ο Υπουργός Άμυνας ανέδειξε και τη σημασία της νέας Πολιτικής Θετικών Κινήτρων, που στόχο έχει να καταστήσει δημιουργικό και παραγωγικό το χρόνο της στρατιωτικής θητείας.

Πρόσθεσε πως “θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πρόσθετη οχύρωση, προκειμένου να ανακόψουμε τον κίνδυνο αρνητικών ερεθισμάτων και των εξαρτήσεων”.

Οπως είπε ο κ. Φωκαϊδης, “στον τομέα της καταστολής, θεσπίστηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, διαδικασία περιοδικών ελέγχων για τους υποψήφιους βαθμοφόρους και τις ειδικές δυνάμεις στη βάση της έγγραφης συγκατάθεσής τους, ενώ αναβαθμίστηκε και η Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης Ναρκωτικών που ασκεί έλεγχο στα στρατόπεδα.

Για πρώτη φορά, συνέχισε, οι νέοι μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί θα υποβάλλονται σε αντιναρκωτικούς ελέγχους.

Ο κ. Φωκαΐδης αναφέρθηκε επίσης στην επί 24ώρου βάσεως λειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης (1404) για τους εθνοφρουρούς με εξειδικευμένο σε θέματα ψυχικής υγείας προσωπικό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Διευθυντής Υγειονομικού του ΓΕΕΦ, αρχίατρος Νικόλαος Μιχαηλίδης, ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλλης, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, και ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου δρ. Χρύσανθος Γεωργίου.

Στο πλαίσιο της τελετής επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, στον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη, τέως Διευθυντή Θρησκευτικού του ΓΕΕΦ, καθώς και στο Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου ως συνεργάτες στην όλη προσπάθεια.

Βραβεύτηκαν επίσης οι στρατιώτες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ποίησης, συγγραφής δοκιμίου, σχεδιασμού αφίσας, καθώς και στο διαγωνισμό για το νέο ταλέντο στη μουσική, τη γλυπτική, το χορό και το τραγούδι.

Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο μουσικό πρόγραμμα από τη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα