Υπ. Υγείας: Ανάγκη στελέχωσης Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, όπου και παρακάθισε σε σύσκεψη με τη Διεύθυνση του νοσοκομείου προς συζήτηση των προβλημάτων που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτηρίου.

Στόχος μας είναι, σε συνεργασία πάντοτε με τις Διευθύνσεις των νοσοκομείων, να γίνεται χαρτογράφηση των προβλημάτων και των αναγκών που εντοπίζονται, και τα προβλήματα να επιλύονται κατά άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο, επεσήμανε ο Υπουργός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Από τη σύσκεψη, διαφάνηκε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα δημόσια νοσηλευτήρια με τα λιγότερα προβλήματα. Καταλυτικός παράγοντας προς τούτο αποτελούν τα μέτρα και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από την ίδια τη Διεύθυνση του νοσοκομείου, προστίθεται.

Η σοβαρότερη ίσως ανάγκη που αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι η ανάγκη σε στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε διοικητικό προσωπικό, είπε ο κ. Πατσαλής.«Η έλλειψη αυτή εμποδίζει και την ομαλή λειτουργία του συστήματος εφημεριών αλλά και υποβοηθά τη διόγκωση των λιστών αναμονής σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Οι λίστες αναμονής», επεσήμανε ο Υπουργός, «είναι ένα από τα σοβαρά θέματα του δημόσιου τομέα υγείας και για τη μείωσή τους το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σειρά πρόσθετων λύσεων που θα αμβλύνουν το πρόβλημα».«Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των νοσοκομείων και με τη Διοίκηση του Υπουργείου Υγείας εργαζόμαστε ώστε στο μέτρο του δυνατού, να βρίσκουμε λύσεις. Κάποτε αυτό δεν είναι άμεσα εφικτό, αυτή είναι μια παραδοχή. Δεν σημαίνει όμως ότι επαναπαυόμαστε. Στόχος μας είναι ο περιορισμός της ταλαιπωρίας των ασθενών και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέχρι την αναδιοργάνωση και αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, το οποίο θα επιλύσει σημαντικό μέρος της διοίκησης και της λειτουργίας των οργανισμών», υπογράμμισε ο Υπουργός.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα