Υπ. Παιδείας: Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι για τους διορισμούς

Το νερό μπήκε στο αυλάκι στο θέμα της εφαρμογής του νέου συστήματος διορισμών των εκπαιδευτικών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Ακρόπολης, ο κ. Καδής είπε πως μετά τη χθεσινή ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα, το Υπουργείο ξεκίνησε την προετοιμασία για τις διαδικασίες εφαρμογής της νέας διαδικασίας που ξεκινά με τις πρώτες εξετάσεις το Σεπτέμβριο του 2017.

Αναφερόμενος

στη διαδικασία της σημερινής δημόσιας διαβούλευσης είπε πως “σήμερα ακούμε τι έχει να πει η κοινωνία των πολιτών γύρω από τις πολιτικές τις οποίες αναπτύσσει και εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού”.

Ο κ. Καδής ανέφερε πως σε αυτή τη διαδικασία διαμόρφωσης αυτών των πολιτικών που έχουν στόχο τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, απαραίτητο συστατικό αποτελεί η δημόσια διαβούλευση. “Το να πάρουμε δηλαδή τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων. Ηταν μια διαδικασία, η οποία έχει γίνει μεθοδικά και συστηματικά όλη την προηγούμενη χρονιά για κάθε μια από τις πολιτικές μας και σήμερα γίνεται ακόμα πιο οργανωμένα, ακούγοντας τι έχουν να μας πουν οι πολίτες για τις πολιτικές που αναπτύσσουμε και αυτά που έχουν να μας πουν οι πολίτες εμείς τα λαμβάνουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη”, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Καδής είπε πως στη διαβούλευση το Υπουργείο έδωσε εισαγωγικά το συνολικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθεί αυτό το διάστημα για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.

Αυτό αφορά, όπως είπε, πολιτικές που άρχισαν ήδη να εφαρμόζονται όπως είναι το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα στη μέση εκπαίδευση, το νέο σύστημα διορισμών που εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή, το νέο πλαίσιο επιμόρφωσης που αναμένεται πολύ σύντομα να εγκριθεί από το Υπουργικό ώστε να τεθεί σε εφαρμογή από τη νέα χρονιά, το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που θα συζητηθεί μέσα στην επόμενη περίοδο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το θέμα του περιεχομένου της εκπαίδευσης και των αναλυτικών προγραμμάτων, το οποίο επίσης βρίσκεται σε ένα προχωρημένο στάδιο.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ψήφιση της Βουλής στο νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, ο κ. Καδής είπε πως μπήκε το νερό στο αυλάκι. “Εμείς, από σήμερα ήδη μελετάμε τις διαδικασίες εφαρμογής της νέας διαδικασίας η οποία έχει εγκριθεί. Μένουν να γίνουν αρκετά και έχουμε ένα χρονικό διάστημα μέχρι τις πρώτες εξετάσεις που θα δοθούν το Σεπτέμβριο του 2017, ούτως ώστε να ετοιμάσουμε όλες τις διαδικασίες, να γίνουν οι σχετικοί κανονισμοί που θα προωθηθούν στη Βουλή για έγκριση, να διαμορφωθούν τα έντυπα τα οποία θα συμπληρώνουν οι εκπαιδευτικοί για την ένταξη στο νέο σύστημα πλέον”, είπε.

Είναι μια σειρά από ενέργειες, κατέληξε, τις οποίες το Υπουργείο κωδικοποιεί και βάζει στη σειρά για να τις υλοποιήσει μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα